Hamburg’da komplo ve tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu ve mutlak tecridi protesto etmek amacıyla Almanya’nın Hamburg Parlamentosu önünde bir miting düzenlendi.

Hamburg Parlamentosu önündeki protesto mitinginde dev bir Öcalan posteri açıldı. Eyleme katılarak bir konuşma yapan Hamburg Sol Parti Milletvekili Martin Dolzer, kapitalist ve sömürgeci güçlerin Öcalan’ın fikirlerinden korktuğu için onu esir aldıklarını belirtti.

Dolzer, “Kürt halkı, esaret altında olsa da Öcalan’ı hala tek lider olarak görüyor” dedi.

“Öcalan İmralı’da ağır tecrit koşullarında tutulmasına rağmen düşünceleri başta Rojava’da olmak üzer Kürdistan’ın dört parçasında hayat buluyor” diyen Dolzer, her zaman Kürt halkının yanında olduğunun altını çizdi.

Dolzer, Almanya hükümetinin Türk devleti ile olan işbirliğine de tepki göstererek, “Ülkemin Türk devletine silah satmasından utanç duyuyorum. Kendi elleriyle bir diktatörlük yaratan Avrupa devletlerinin bu yanlıştan vazgeçerek, PKK üzerindeki yasağı kaldırmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Mitinde sık sık Öcalan lehine ve Türk devleti aleyhine sloganlar atılırken, Öcalan’ın durumuna dikkat çeken yüzlerce bildiri dağıtıldı.