Hamburg’da Newroz coşkusu

Hamburg’da Newroz kutlamalarında, halkın 2022 Newrozu'nda “önderliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz” mesajını verdiğini söyleyen KON-MED Eşsözcüsü Zübeyde Zümrüt, herkesin bu mesajdan gereken dersi çıkarması gerektiğini belirtti.

Diriliş bayramı Newroz, Almanya’nın Hamburg kentinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Fischmarkt semtinde yapılan kutlamaya Kürdistan’ın dört parçasından insanlar katılım sağladı.

Fischmarkt alanı devrim şehitleri ve flamalarla süslendi.

Başta Newroz şehitleri olmak özere Kürdistan devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşunun ardından KON-MED Eşsözcüsü Zübeyde Zümrüt konuştu. Zümrüt, Newroz kutlaması için toplanan insanların Newroz’unu kutlayarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Kürdistan halkının, 2022 Newrozu’nda bir kez daha “önderliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceğiz” mesajını verdiklerini söyleyen Zümrüt, herkesin bu mesajdan gereken dersi çıkarması gerektiğini belirtti.

HDP Hakkari eski milletvekili Selma Irmak da, tüm baskı ve inkar politikalarına karşın Kürt halkının egemenlere büyük bir ders verdiğini belirterek, “Ne yaparsanız yapın, bu halk asla diz çökmeyecek” dedi.

Konuşmalardan sonra sanatçılar Ozan Aydın, Tuncer Yalınkılınç ve Ozan Dilan’ın söylediği coşkulu stranlarla Kürdistanlılar Newrozu büyük bir coşkuyla kutladı.

Kutlamalar Salih Farqîn’in şiir dinletisiyle sona erdi.