Hamburg’da tecrit ve Garê’ye işgal saldırıları protesto edildi

Hamburg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması, fiziki özgürlüğü talebi ve cezaev-lerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişi sahiplenilirken, Garê’ye yönelik işgal saldırıları protesto edild

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması, fiziki özgürlüğü için düzenlenen açlık grevi direnişleri sahiplenilirken, Türk devletinin Garê’ye yönelik işgal saldırıları da protesto edildi.

HBDH bileşenlerinin çağrısı ile düzenlenen eylem sol ve otonom anti-faşist grupların merkezi olarak bilinen Sternschanze’deki Rote Flora Kültür Merkezi önünde yapıldı.

HBDH adına konuşan Hüseyin Ararat şunları söyledi: “"Diktatör Erdoğan bir yandan Kürt halkının kazanımlarına göz dikerek, bir yandan da işgalci ve emperyal politikalarını hayata geçirerek ömrünü uzatmak istiyor. Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit bir insanlık suçudur. Buna sessiz kalmak bu suça ortak olma anlamını taşıyor. Bizler de tutuklular tarafından başlatılan bu eyleme destek vermek ve Türk ordusunun Garê alanına yönelik işgal girişimlerini kınamak için buradayız" dedi.

HBDH Gençlik komitesi adına konuşan Berivan Çayan da işgal, saldırı ve tecrit politikalarına karşı hayatın her alanında direneceklerini mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın Kürt halkının iradesi olduğunu da dile getiren Çayan “Bu iradenin tanınmasını istiyoruz” dedi.

Çayan, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin başta Kürt halkı olmak özere tüm devrimcilere yönelik olduğunu da sözlerine ekledi.

Miting devrimci marşlar ve "Yaşasın Birleşik Mücadele", “Kahrolsun diktatör Erdoğan" sloganları ile sona erdi.