Hamburg'da Türk işgal saldırıları protesto edildi

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde Hamburg’da düzenlenen yürüyüşte, Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Maxmur Kampı’na dönük işgal ve saldırıları protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Metina ve Avaşin’e işgal girişimi ve BM denetimi altındaki Maxmur Kampı’na dönük saldırıları Almanya'nın Hamburg kentinde protesto etti. 

Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan eylem, kentin en işlek sokaklarından biri olarak Gansemark’ta yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde, Rojbin Kadın Meclisi temsilcisi Anja Flach konuşma yaptı. 

Gerillaya güç getiremeyen Türk devletinin kimyasal gaz kullanarak sivilleri katlettiğine dikkat çeken Flach, “Türk devleti gerillaya karşı ahlak ve kural tanımaz bir savaş yürütüyor. Yapılan tüm bu çirkinliklerin savaş suçu olduğu biliyoruz ve sorunların yargılanmasını istiyoruz. Savaşın yaşandığı bölgeye barış heyeti olarak gitmek isteyen aktivistlerinin çoğu Düsseldorf Havaalanı'nda Alman polisi tarafından gözaltına alındı. Alman devleti bir kez daha savaştan ve Erdogan hükümetinden yana oldugunu gösterdi” dedi. 

Eyleme, barış heyeti olarak bölgeye gitmek isterken engellenen bir kadın aktivist de telefonla katıldı. Adını öğrenilemeyen kadın, “Sadece savaşa engel olmak için bölgeye gitmek ve barış heyeti olarak savaşı durdurmak istedik” diyerek, aralarında milletvekillerinin de olduğu birçok kişinin polis tarafından gözaltına alındığını ve bir ay boyunca Irak’a gitmelerinin yasakladığını aktardı. 

Yapılan konuşmanın ardından Kürdistanlılar, Sternschanze semtine kadar yürüdü. Sık sık, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Yaşasın gerillanın direniş” ve “Terörist Erdogan” sloganlarını attı.