Hamburg’daki turizm fuarında boykot çağrısı

Kürtler ve dostları, Hamburg’daki turizm fuarında Rojava’daki işgali protesto etti, “Her tatil parası kurşuna dönüşecek” dedi.

Hamburg’da 3 gün sürecek olan Uluslararası Hamburg Turizm Fuarı önünde stant açan Defend Rojava Hamburg bileşenleri, Türkiye turizmine karşı yüzlerce bildiri dağıttı. Aktivistler, “Türkiye’ye tatile gitmeyin, suça ortak olmayın” yazılı pankart açarken, Türk devletinin Rojava’ya dönük işgalci saldırılarını ve Hasankeyf’e yok etme projelerini protesto etti. 

‘HER TATİL PARASI KURŞUN OLUYOR!’

Aktivistlerden Anja Flach, “Türkiye’de tatile harcanacak her cent Kürt halkının vücuduna kurşun, acı ve gözyaşı olarak giriyor. Siz tatil yapacaksınız diye başkalarının ölümünü ister misiniz” dedi.

Eylemin yürütücülerinden olan Julius Luxembourg ise Hasankeyf’in durumuna dikkat çekerek, “Hasankeyf, dünyanın ortak kültür mirasıdır; herkes gündemine almalı” dedi.

Luxembourg, turizm fuarında sabah 10.00’dan akşam 18.00’e kadar nöbetleşe burada olacaklarını söylerken, bugün de sokak performansı sergileneceğini dile getirdi.