Hamburg’dan ‘Zap işgalci Türk ordusunun mezarı olacak’ mesajı

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Zap, Metina ve Avaşin’e yönelik düzenlediği işgal harekatı Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na düzenlediği işgal saldırıları protestoları sürüyor. Almanya’nın Hamburg kentinde de düzenlenen bir eylemle saldırılar protesto edildi.

Hamburg’daki Sternschanze semtindeki Rote Flora önünde düzenlenen eyleme Kürdistanlıların yanı sıra Almanlar da katıldı.

27 Ekim 2020’de Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile eylem başladı.

Eylemde bir konuşma yapan kadın aktivist ve yazar Anja Flach Türk ordusunun düzenlediği işgal saldırılarını kınadı, gerilla direnişini selamladı.

“Hava saldırıları emperyalist güçlerden bağımsız olarak yapılmıyor” diyen Flach Kürdistan halkının ve gerillasının her koşul altında direneceğini de sözlerine ekledi.

Eylemde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti de bir konuşma yaptı. Aktivist, işgal saldırıları karşısında Kürdistan gençliğinin her zamankinden daha fazla mücadele içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Eylemde sık sık, “Biji berxwedana Metina", “Biji berxwedana gerila" sloganları atıldı.

Eylemin yapıldığı Rote Flora binasına 27 Ekim 2020 de hava saldırısında şehit düşen HPG komuta üyesi Sinan Dersim’in posteri ve PKK bayrağı da asıldı.

Proteso mitinginde işgal hareketi karşısında büyük bir direniş gösteren gerillanın direnişini selamlamak amacıyla havai fişek gösterisi de düzenlendi.