Hamburg ve Hannover’de 4 Nisan etkinlikleri

Almanya’nın Hamburg ve Hannover kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72’inci doğum günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hamburg’da bisiklet turu gençler tarafından düzenlenirken, Hannover’de ise bir etkinlik yapıldı.

HAMBURG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Hamburg’da gençler tarafından coşkulu bir bisiklet turu düzenlendi.

Wilhemsburg semtinde onlarca gencin katılımıyla düzenlenen bisiklet turu öncesinde Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından startı verilen bisiklet turu çevrede bulunan göçmen ve Almanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Türklerin yoğun yaşadığı Wilhemsburg kentinde faşistlerin sözlü saldırı ve provokasyon girişimlerine rağmen coşkusundan bir şey kaybetmeden devam etti.

Wilhemsburg-Vedel, Landesbröcken güzergahı özerinden turun biteceği Sternschanze semtine gelen gençler sık sık "Biji Serok Apo", “Rojbuna te pirozbe ey Serokemin", “Es Lebe Öcalan" sloganları atılırken güzergah boyunca bir çok Kürdistanlı ve Alman´da zafer işaretleri ile tura katılan insanlara destek verdi.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de NAV-DEM Hannover, YJK-E ve Ronahi Kadın Meclisi organizesi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Kürdistan ve devrim şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte Hannover Meclisi Eş Başkanı Xane Gündüz ve PYD adına Bavê Ömer Birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda "Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Kürdistan başta olmak üzere Ortadoğu’ya ve tüm dünyaya barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük getirmek için çaba gösteriyor” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başta kadınlar olmak üzere gençler ve Ortadoğu halkları için özgürlük sembolü haline geldiği ve büyük bir model olduğu kaydedildi.

Konuşmanın ardından Kürt Halk Önderi’nin doğum günü için, Koma Rêdûr ve Ciwan Çewlik sahne aldı.

Etkinlikler şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ve "Bê Serok jiyan nabe", "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.