Hanau’daki katliam 6’ncı ayında protesto edildi-YENİLENDİ-I

Almanya’nın Hanau kentinde gerçekleştirilen katliam 6’ncı ayında Duisburg, Bielefeld, Heilbornn ve Stuttgart kentlerinde düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

Duisburg'daki eylem MIGRANTIFA’nın çağrısıyla Avendunkplatz’da yapıldı.

Irkçı saldırının kınandığı mitinge onlarca kişi katıldı. Mitingde, hayatını kaybeden 9 kişi anıldı.

“Hanau kurbanları bizi uyarıyor! Tüm ırkçı ve faşist örgütlenme ve partiler yasaklansın!” pankartının açıldığı eylemde Duisburg DKTM, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, AGİF ve Alman Anti-faşistleri katıldı.

Mitingde yapılan konuşmalarda Almanya’da tırmanan ırkçılık ve sağcı politikalara dikkat çekilerek, Neonazi dalgayı meşrulaştıran söylem ve politikalar kınandı. Mülteci ve göçmenleri kriminalize eden politikalara da tepki gösterilen mitingin ardından bir yürüyüş yapıldı. Königstr.de yapılan mitingde 22.08.2020 tarihinde Düsseldorf da yapılacak olan Yürüyüşe katılım çağrısıyla son buldu.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de Hanau katliamı 6. ayında protesto edildi. Katliamda yaşamını yitiren gençler de anıldı.

Bielefeld'de düzenlenen iki eylem ile katliam protesto edildi. Bielefeld Üniversitesi'nde örgütlü olan Café Exil, Kesselbrink Bielefeld'de saat 18:00'den itibaren anma çağrısı yaptı. Katılımcılar katledilen gençler için yere çiçek ve mumlar bıraktı.

Daha sonra saat 18:30’de “Adalet için aykğa Kalk – Bielefeld” gençlik platformunun mitingi başladı.

Yapılan konuşmalar ardından hayatını kaybeden gençlerin aile üyeleri tarafından hazırlanan ses kayıtları dinlendi.

Kürt gençlik örgütleri YXK, JXK, TEKO-JIN ve TCŞ de her iki eylemde yer aldı.

STUTTGART

Stuttgart’ta da bir eylemle katliam protesto edildi.

DIDF-Jugend Stuttgart, Stadtjugendring Stuttgart, DGB-Jugend Region Nordwürttemberg , SDAJ Stuttgart, Linksjugend Solid Stuttgart, Die Linke KV Stuttgart, Aufstehen gegen Rassismus, Die Anstifter, SJD, Die Falken Stuttgart, DİDF Stuttgart, DKP Stuttgart, Zukunftsforum Stuttgarter Gewerkschaften’ın düzenlediği eylem Schlossplatz’da yapıldı.

Hanau katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve onları tanıtan yazılar açılarak, anılarına mumlar yakıldı.

Konuşmalar ardından yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde de Hanau katliamının 6’ncı ayı dolayısıyla bir protesto eylemi düzenlendi.

Klianzplatz’ta bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, katliamda yaşamını yitirenleri mum yakarak ve etrafında toplanarak andı.

Irkçı politikalara dikkat çekilen konuşmalarda Almanya’da her türlü ırkçılığa karşı yasak getirilmesi gerektiği belirtildi.