Hannover’deki nöbet eylemini gençler devraldı, Stuttgart’ta eylem

Hannover’deki nöbet eylemini gençler devralırken, Stuttgart’ta ise gençler sivil itaatsizlik eylemi ile Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için Avrupa’daki eylemler sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Hannover kentinde sürdürülen “Özgürlük Nöbeti” eylemini Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri devraldı.

Eylemde gün boyunca Almanca açıklamalar yapılırken, eylem halaylar ile son buldu.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde ise TCŞ aktivistleri düzenledikleri bir sivil itaatsizlik eylemi ile tecridi protesto etti.

Akşam saatlerinde gençler, kent merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KCK ve PKK bayraklarıyla bir yürüyüş yaptı.

“Bê Serok jiyan nabe” ve “Es Lebe Ocalan” sloganlarının atıldığı eylemde gençler, yaktıkları meşale ile çevredeki halkın dikkatini eyleme çekmek istedi.

“Tecride, Faşizme İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında düzenlenen eylem, kent merkezindeki caddelerde yapılan yürüyüşün ardından sloganlarla sona erdi.