Hannover ve Nürnberg’de Newoz coşkusu-YENİLENDİ

Almanya’nın Hannover ve Nürnberg kentinde Newroz kutlandı.

Hannover’de saat 13.00’da HBF önünde binler Newroz yürüyüşüne başladı.

“Bi ruhe Garê berbe azadiya Rêber Apo” pankartı taşıyan halk sık sık, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganları attı.

Yürüyüş ardından miting alanına geçen halka, polis, “Biji Serok Apo” sloganları atıldığı gerekçesiyle saldırdı.

Polisin tutumuna karşı Kürdistanlılar da “Biji Serok Apo” sloganı ile yanıt verdi.

Polisin saldırılarına karşı Newroz’u büyük bir coşkuyla kutlayan Kürdistanlılar ve dostları, kutlamasını miting ile sürdürdü.

Kutlamada Tertip Komitesi ve FED-DEM adına Latif Karataş, Hakime Yusuf, KON-MED adına Tahir Köçer, Die Linke’den Cansu Özdemir, NAV-YEK’ten Şêx Lokman ile TCŞ birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda Kürt halkının özgürlük ve direniş bayramı olan Newroz kutlanırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için çağrılar yapıldı.

Newroz kutlamasında Avrupa Demokratik Güç Birliği, ATİK Hannover adına da konuşmalar yapıldı. Komün Dergisi de kutlamaya mesaj gönderdi.

Kutlamada Ali Jiyan, Narin, Çiwan Çewlik, Dilan, Koma Rewi, Şaban Kazan ve grubu sahne aldı.

Kutlama halaylarla sona erdi.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde yüzlerce kişi "Abdullah Öcalan'a özgürlük" şiarıyla başladığı yürüyüş ardından Newroz'u kutladı.

Aufsesseplatz’da başlayan yürüyüşte, “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Newroz Piroz be” pankartları ve YPG/YPJ bayrakları, Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Zilan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte sık sık "Bê Serok jîyan na be", "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana zindana”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı. Ulusal kıyafetlerinin giyildiği yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra Türkiye ve Alman sol örgütleri de katılarak destek verdi. Yürüyüş Newroz’un kutlandığı Fest Plärrer alanına kadar yapıldı.

Yüzlerce Kürdistanlı ve dostlarının bulunduğu alanda devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu ardından Newroz ateşini şehit aileleri yaktı. Daha sonra şehit aileleri adına Naime Hasan konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağırlaştırılmış tecridi tepki gösteren Hasan, tutsakların açlık grevi ve Garê direnişini selamlayarak “Arkadaşımız Newroz ateşini gürleştirdi. Newroz direniştir, zulme başkaldırıdır. Newroz bir direniş ruhu yaratmıştır, bu Newroz’da direnişi daha yükselmelidir” dedi.

Daha sonra Medya Halk Evi ve Demokratik Güç Birliği adına açıklamalar yapılarak AKP-MHP faşist iktidarın soykırımcı saldırılarına tepki gösterildi.

Yapılan konuşmalar ardından yüzlerce kişi Newroz ateşi etrafında söylenen direniş şarkıları eşliğinde halaylar çekti.