Heilbronn’da Alman devletinin baskınları kınandı

Heilbronn’da Kürtler ve dostları, Alman devletinin saldırılarını protesto etti, "Almanya Avrupa'nın oluşturduğu demokratik değerlerden uzaklaşıyor" dedi.

Alman devletinin Kürtlere yönelik baskı ve tutuklamaları Heilbronn kentinde Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı, Heilbronn Kiliansplatz’da yapılan mitinge, HDP'nin eski milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Faysal Sarıyıldız ile KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer de katıldı. Mitingde MLPD temsilcileri ile birçok Alman genç aktivistleri de yer aldı.



'İNSANLIK DIŞI MUAMELE YAPILDI'

Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Gülistan Ateş, Almanca yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Alman hükümeti Türk devleti ile sürekli iş birliği içerisinde olup Kürtlere yönelik baskı, saldırı uygulamaktadır. Türk devleti ile yaptıkları her görüşme sonucu Kürtlere baskı yapmıştır. Evlere baskın yaparak, şiddet uygulayarak insanlarımızı tutuklamaktadır. Son bir hafta içerisinde Alman polisi bugüne kadar evin içerisinde uyguladığı şiddeti sokaklara da taşıyarak üç Kürt siyasi aktivisti ve bir sanatçıyı şiddet uygulayarak gözaltına alınmıştır, ardından tutuklanmıştır. Nürnberg kentinde Makbula K, polisin evine yaptığı saldırı esnasında uyguladığı insanlık dışı muameleye dayanamayıp fenalaşıp hastaneye kaldırılmıştır. Hala hastanede tutulan Makbule K. psikolojik sorunlar yaşamaktadır.

Sanatçı Mazlum D. ise omurgasında platin olmasına olmasına rağmen sırtına basılarak elleri kelepçeleyip tutuklanmıştır. Diğer arkadaşlarımız da aynı uygulama ile tutuklanmıştır."

'ALMANYA DEMOKRATİK DEĞERLERDEN UZAKLAŞIYOR'

Nursel Aydoğan da "Polisin iki Kürt aktivisti ve bir sanatçıyı yere yatırarak ellerini kelepçeleyip tutuklaması insan haklarına ayrıdır. Bu tutuklamalar Almanya’nın Avrupa'nın oluşturduğu demokratik değerlerinden uzaklaştığını göstermektedir. Biz Alman devletini bu değerlere sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Faysal Sarıyıldız da "Faşist Türk devleti binlerce Kürde ceza verip tutuklamıştır. Bu baskılardan kaçıp kendi özgürlüğü korumak için demokratik mücadele veren Kürtlere Alman devleti de aynı uygulama ile onları cezaevine atmaktadır" dedi.

Eylemde MLPD temsilcisi de yaptığı konuşmasında Kürtler ile dayanışma içerisinde olduğunu söyleyerek polisin saldırılarını kınadı.

Alman genç aktivistler ise "PKK Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı binlerce insanını kaybederek tüm dünyayı bu vahşetten kurtarmıştır. Alman hükümeti Kürt siyasetçilerine yönelik baskılar yapacağına onları desteklemelidir. PKK yasağını kaldırmalıdır" mesajını verdi.