Heilbronn, Saarbrücken, Paris’te Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı

Almanya’nın Heilbronn ve Saarbrücken ve Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü Heilbronn’da düzenlenen bir etkinlikle ile kutlandı. Heilbronn Kürt Toplum Merkezi ve Kadın Meclisi öncülüğündeki etkinlik Klianzplatz’ta yapıldı.

Açılan stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri ve paradigmasının yer aldığı broşür ve kitaplar yer aldı.

“Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart asılırken, stant çevresi balonlar ile süslendi ve çevreden geçenlere tatlı dağıtıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamına ilişkin ve İmralı’daki tecride de etkinlik boyunca dikkat çekildi.

Etkinlik, müzik eşliğinde “Rojbuna te piroz be Serokemin” sloganları atıldı, halaylar çekildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Saar Teater’in önünde bir etkinlik düzenlendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asılırken, Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen pankartlar açıldı.

Etkinlikte tertip komitesi adına yapılan konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Kürtler için önemine dikkat çekilerek, Kürtlerin tarih sahnesinde silinme ile yüz yüze olduğu bir süreçte Kürt Halk Önderi öncülüğünde örgütlenen PKK sayesinden yeniden tarih sahnesine çıkabildiği vurgulandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürtler için değil, tüm Ortadoğu için oynadığı role dikkat çekildi.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın plan ve projelerinden korktukları ve bölgede yaşayan halklar ile buluşmasını engellemek için Abdullah Öcalan'ı ağır tecrit altında tutulduğu da dile geldi.
Etkinlik "Bijî Serok Apo” sloganı ile son buldu.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te de Teko-JIN çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı.

Republique Meydanı’nda düzenlenen mitingde genç kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir 4 Nisan’ı daha cezaevinde geçirmesini istemediklerini belirterek, “Bunun için de üstümüze düşen sorumlulukları yerine getireceğiz” dedi.

Balonların havaya uçurulduğu etkinlik slogan ve halaylarla sona erdi.