Her yer 'Öcalan'a özgürlük' sloganlarıyla inliyor

Uluslararası komployu kınamak için Lüksembourg’tan Strasbourg’a doğru yürüyen enternasyonalistler ikinci gününde yürüyüşe devam ediyor. Geniş ve renkli katılımlı yürüyüş, “Öcalan’a özgürlük” sloganları ile geçtiği her köy ve kasabayı inletiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki uluslararası komployu kınamak için Basel, Mannheim ve Lüksembourg’tan başlayan yürüyüşler devam ediyor. Enternasyonalistlerin yürüdüğü Lüksembourg kolu eylemin 2’nci gününde sloganlar ve marşlarla yürüyor.

Dün akşam saatlerinde Fransa’nın Genange kasabasına varan Lüksembourg yürüyüşçüleri geceyi burada geçirdi. Lüksemburg yürüyüş grubunu oluşturanların tamamı farklı uluslardan gençler.

Bugün saat 10.30’da yürüyüşlerine başlayan yaklaşık 100 enternasyonalist genç; Öcalan posterleri, Strasbourg açlık grevcilerinin ile açlık grevindeki HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in fotoğraflarının olduğu büyük pankart eşlğinde yürüyor.

“Öcalan’a Özgrlük”, “Leyla Güven biziz” ve “Kürdistan için politik çözüm” sloganlarını sık sık atan yürüyüşçüler, geçtikleri her köy ve kasabada çalan müzikler eşliğinde yürüyüşün amacını anlatıyor. Yine yürüyüş esnasında Leyla Güven’in durumuna ilişkin de bildiriler de dağıtılıyor.

Yürüyüş güzergâhları araç trafiğine kapatılırken, herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için de yoğun güvenlik önlemleri alınmış durumda.

Bugün 15 kilometre yürümeyi hedefleyen kitleyi konaklayacakları yerde, Fransa’nın seçilmişleri ve sosyalist kesimlerinin ziyaret etmesi bekleniyor.