Heyva Sor a Kurdistanê 30’uncu kongresini yaptı

Heyva Sor a Kurdistanê kurum çalışanları, üyelerinin ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirdi, 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla da kutlama etkinliği düzenledi.

Yardım kurumu Heyva Sor a Kurdistanê, 30. Kongresi’ni Almanya’nın Troisdorf kentinde çalışan, üye ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirdi. 30’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla da kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Kongre açılışını Heyva Sor Başkanı Dr. Rojvan Bilgin yaptı. 2022 yılında Heyva Sor çalışmalarını değerlendiren Bilgin, geçen 30 yılda kurumun kuruluşunda yer alanları, emektarlarını, kurum üyelerini ve kuruma destek veren herkese teşekkürlerini sundu. Bilgin, kuruma emek vermiş yaşamını yitiren yurtseverleri de saygıyla andı.

Heyva Sor a Kurdistanê’nin çalışma ve misyonunun Kürt halkının düşmanlarında bir ukde olarak kaldığını söyleyen Bilgin, bu nedenle başta Türk devleti olmak üzere Kürt halkının düşmanlarının kurumlarını hedef aldığını, NATO ve Avrupa devletleriyle geliştirdikleri ilişkiler yoluyla baskı, engelleme ve yasaklamalara maruz bıraktıklarını hatta davalar açtıklarını hatırlattı.

Bilgin devamla, “Heyva Sor a Kurdistanê, saldırı, katliam, engelleme, baskı ve yasaklamalara rağmen geçen 30 yılda mağdur ve yoksulların umudu olabildi. Rojava, Rojhilat, Bakur ve Başûr arasında bir fark gözetmesizin Kurdistan’ın yardıma ihtiyaç olan her yerine yardım ulaştırdı. Kurumumuz yıllar geçtikçe büyüyor. Fakat Kurdistan, işgalci devletlerin saldırıları, doğa felaketleri, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle ayakta kalmak için direniyor. Her yıl mağdurların sayısı çoğalıyor. Bir yardım kuruluşu olarak bu ağır koşullar dolayısıyla görevimizi yerine getirmeli, her türden çalışmalarımızı daha da güçlendirmeliyiz ki mağdur ve muhtaç kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilelim” diye konuştu.

Rojvan Bilgin’in konuşması sonrası misafir olarak katılan farklı kurum temsilcileri mesajlarını iletti.

Daha sonra çalışmaların değerlendirilmesine geçildi. Değerlendirmelerde, işgalci devletlerin saldırıları, doğa felaketleri, yoksulluk ve hastalıklar nedeniyle halkın ihtiyaçlarının arttığı belirtilerek, Heyva Sor a Kurdistanê’nin buna cevap olabilmek için kurum üyelerinin çoğaltılması çalışmasına ağırlık verilmesini, öte yandan kumbara, kampanya, farklı uluslararası kurumlara proje sunma yoluyla çalışmalarını güçlendirmesi gerektiği ifade edildi.

Kongre, yeni yönetim oluşturulduktan sonra müzik dinletisiyle devam etti.

Heyva Sor, 4 Mart 1993’te Almanya’nın Bochum kentinde bir grup yurtsever tarafından kuruldu.