Heyva Sor’dan kardeş aile kampanyasına katılım çağrısı

Kardeş Aile kampanyasına ilişkin açıklama yapan Heyva Sor a Kurdistan, “Heyva Sor a Kurdistanê bu olağanüstü durum karşısında halkımızın dayanışması ve bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için ‘Kardeş Aile’ kampanyası başlatmıştır” dedi.

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs pandemisinden kaynaklı olarak Kürdistan’da da halk ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya.

“Kardeş Aile” kampanyasına Heyva Sor a Kurdistan yazılı bir açıklama yaptı. “Kürdistan’da koronavirüsten dolayı yardıma muhtaç duruma gelmiş ailelerimiz ile kardeş aile olalım” diyen Heyva Sor a Kurdistan şunları belirtti:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle olağanüstü bir dönem yaşanmaktadır. Kürdistan’da egemenler tarafından yoksullaştırılmış, işsiz bırakılmış, doğası ve tüm zenginlikleri talan edilmiş, saldırılardan kaynaklı yerlerinden edilmiş milyonlarca insan mevcut iken bu virüs nedeniyle alınan tedbirler yardıma muhtaç insanların sayısını daha da artırmıştır.

Başta Türk devletinin işgal ve saldırılarından dolayı yerlerinden edilmiş Efrînlilerin büyük zorluklar altında yaşadığı Şehba bölgesindeki halkımız ve yine Türk devletinin saldırılarından dolayı yerlerini terk ederek kamplarda yaşayan Serêkaniyê ve Girê Spîli halkımız, DAİŞ’in yaptığı soykırım ve yıkımların etkisinin halen devam ettiği Şengal’deki halkımız, yaklaşık 10 aydır ambargo altında zor şartlar altında yaşayan Mexmur Kampı’ndaki halkımız, Türk devletinin Kuzey Kürdistan’da yıllardır yürüttüğü topyekün imha, yoksullaştırma, işsiz bırakma, KHK ve kayyum politikalarıyla işten attığı insanlar, cezaevlerindeki on binlerce tutsağın aileleri, İran devletinin yoksullaştırdığı, işsizliğe ve çaresizliğe mahkum ettiği Doğu Kürdistan’daki halkımız, Güney Kürdistan’da kamplarda yaşayan yerinden edilmiş haklımız, Koronavirüs nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı, işyerlerinin kapanması tüm bu saydığımız bölgelerdeki halkımızın durumunu daha da zorlaştırmış ve acil olarak yardım elinin uzatılmasını gerektirmiş.

Heyva Sor a Kurdistanê bu olağanüstü durum karşısında halkımızın dayanışması ve bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için ‘Kardeş Aile’ kampanyası başlatmıştır.

Bu kampanyanın şartları:

- Kardeş aileye 3 ay boyunca en az aylık 100 Euro gönderilmesi gerekmektedir.

- Yardım edilecek kardeş ailenin bilgileri Heyva Sor tarafından verilecektir.

- Kardeş aile edinen aile yardımı direkt kendisi gönderebileceği gibi bu yardımı Heyva Sor’a göndererek de aileye ulaştırılmasını sağlayabilir.

Heyva Sor a Kurdistane olarak tüm herkese çağrımız; insanı görevimizi yerine getirerek bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzatalım ve dayanışmayı büyütelim.

(ADD kararına göre Rheinland-Pfalz eyaletinde derneğimizin bağış toplaması ve derneğimize bağış yapılması izni yoktur.)”