Hildesheim’daki çadır eylemi 4. gününde sona erdi

Almanya’nın Hildesheim kentindeki çadır eylemi, 4. gününde yapılan bir mitingle sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla, Hildesheim kent merkezindeki Jacobi kilisesinin önünde, 4 gündür süren çadır eylemi bugün yapılan bir mitingle sona erdi.

Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisi ve Şehit Meryem Kadın Komünü’nün organize ettiği, 4 günlük çadır eylemindeki stantta, Leyla Güven’in taleplerinin bulunduğu pankart ve dövizler açıldı, Almanca bildiriler okunup ve dağıtıldı.

Daha sonra yapılan bir mitingle, kitle, 15 Şubat uluslararası komployu yapanları ve arkasındaki güçleri protesto edip kınadı.

Eylemcilerin yaptığı kısa konuşmalarda, eylemlerine "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar devam edeceklerini" söylediler.

Çadır eylemi ve miting "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zîndanan "," Bijî berxwedana Leyla", "Jin jiyan Azadî ", "Bê Serok jiyan nabe " sloganlarıyla sona erdi.