Hollanda'da Newroz kutlamaları

Hollanda'daki Newroz kutlamalarında konuşan Kürt siyasetçiler, "Newroz Kürtler için direniştir. Bu yıl kazanma yılı olacak" mesajını verdi.

Hollanda’nın Den Haag ve Arnhem şehirlerinde Newroz bayramı kutlandı.
Den Haag’ta yapılan Newroz gecesi programında KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal konuştu. Kartal, "Kürt halkının özgürlüğü nasıl sağlanır tartışmasını Önder Apo Newroz günü yaptı. Newroz'a yaklaşımı Önderlik belirledi. Mazlum Doğan düşmanın zulmüne karşı Newroz’la tarihi bir cevap verdi. O tarihi cevap Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahi (Bedriye Taş), Berivan'la (Nilgün Yıldırım) devam etti. Böylece Newroz Kürtler için bir direniş oldu" şeklinde konuştu.

 Çeşitli stantların açıldığı gecede Nasir Rizazi, Nuarin, Bengi Agiri, Koma Hezex, Ali Dildar ve folklor grubu sahne aldı.  

'BU YIL KAZANMA YILI OLACAK'

Öte yandan Arnhem’de yapılan Newroz gecesinde ise KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar konuşma yaptı. Aydar, şöyle dedi:

"Önderimiz Abdullah Öcalan altı kişi ile yola çıktı,  küçük bir gruptu. Ama bugün Kuzey, Güney, Batı, Doğu'da, dünyanın dört bir yanında varlıklarını sayamazsınız. Bugün Kürdistan’ın bütün bölgelerine bakarsak Newroz ayın 15’inde başlayıp 21’inde final günü olarak kutlanıyor. Kürdistan bölgelerinde kara ve havanın soğuk olmasına rağmen halk alanlarda Newroz'u kutluyor. Bu sadece Newroz'u sahiplenmek değil Önderliği, partisini, şehidini, gerillasını sahiplenmektir. Bu yıl kazanma yılı olacak."

Gecede Hozan Zarife, Hozan Comert, Hasan Masivan, Koma Nudem sahne aldı. Halk geceyi halaylarla bitirdi.