HPG: 7 işgalci cezalandırıldı, iki mevzi ve bir dron imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusuna yönelik gerilla eylemlerinde 7 işgalcinin cezalandırıldığını, iki mevzi, bir dron, bir mobese kamerası ve bir A-4 silahının imha edildiğini bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “Egîd yoldaşımızın büyük irade ve zafere yürüyen kararlılığıyla gerçekleştirdiği 15 Ağustos Atılımı’nın mirasını takip eden Kürdistan Özgürlük Gerillası işgalci TC ordusuna karşı soluksuz bir savaş yürütmekedir. Yeni dönem savaş taktiklerini iç içe kullanan güçlerimiz yüksek cesaret, APOCU fedai ruh ve sonuç alıcı tarzla işgalcilere darbe vurmaya devam etmektedir” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Hareketli timlerimizin öncülüğünde yapılan, 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı selamlama eylemlerinde; 7 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi, 1 dron, 1 mobesse kamera sistemi ve 1 A–4 silahı da imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı; 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 19 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de tank ve obüslerle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 11 Ağustos saat 05:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri üzerinde dron hareketliliği gözlemlenmiştir. Hareketli timlerimiz 1 dronu hedefleyerek düşürmüştür. Düşürülen drona güçlerimizce el konulmuştur.

– 11 Ağustos saat 12:10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli YJA Star timlerimizce ağır silahlarla vurulmuş, A–4 mevzisi ve içindeki 1 adet A–4 silahı imha edilmiştir.

– 11 Ağustos saat 16:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanları’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan kepçe aracı güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşları ardından kepçe aracı çalışmalarını durdurmak zorunda kalmıştır.

– 11 Ağustos saat 00:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylemi ve ağır silah taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 5 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;        

– 11 Ağustos saat 22:40’ta hareketli timlerimiz Metîna’da bulunan Kanî Masî karakoluna yönelik orta otomatik silahlarla bir eylem düzenlemişlerdir. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılırken, 1 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi de imha edilmiştir.

– 11 Ağustos saat 18:20’de hareketli timlerimiz Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar ile bombalamak isteyen işgalcilere ferdi silahlarla müdahale etmiştir. Bu müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 11 Ağustos’ta Werxelê ve Çemço Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun tank, obüs, ağır silah, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 11 ve 12 Ağustos’ta Girê Amediyê, Girê Cûdî, Girê FM ve Çemço Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

– 28 Temmuz’da Geliyê Avaşîn alanı 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 11 Ağustos’ta Garê’ye bağlı Gundê Gûzê, Girê Zengil, Dola Mêranê, Gundê Bêbadê ve Deşta Kafya alanları 12 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 11 ve 12 Ağustos’ta Girê Bihar, Girê Amediyê, Saca ve Sîda Direniş Alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 11 Ağustos’ta Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 15 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

– 11 Ağustos’ta Girê Hakkarî, Girê FM ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları tank, obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”