HPG: Ağrı ve Avaşin’de işgalcilere karşı eylemler düzenlendi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Ağrı ve Avaşin’da işgalci Türk ordusuna karşı eylemler düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM, “13 Ağustos günü saat 15:00’da Agirî’nin Diyadîn ilçesine bağlı Dawanê köyünde işgalci TC devletine ait bir baz istasyonu güçlerimiz tarafından hedeflenerek imha edilmiştir. 14 Ağustos günü aynı alanda işgalcilerin başlattığı operasyon akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” dedi.

Açıklamada devamla şu bilgiler yer aldı:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– 24 Eylül günü saat 13:30’da Avaşîn bölgesine bağlı Mamreşo alanından bulunan Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlar ile vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde işgalcilerin kayıpları olmakla birlikte tam sayı netleştirilememiştir. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 23 Eylül günü saat 17:30’da işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanını patlayıcılar ile bombalamıştır. 24 Eylül günü sabah saatlerinde itibaren Direniş Alanları ağır silahlar ve patlayıcılar ile bombalanmaktadır.

23 Eylül günü satt 19:00’da Amediye ilçesine bağlı Sergelê köyü savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 23 Eylül günü 23:00 – 00:20 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Girê Silêman, Mervanos, Tabûra Eraba alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatleri Geliyê Basya, Girê Silêman, Girê Şehîd Fırat ve Qartal alanları saldırı helikopteri ile bombalanmıştır. 25 Eylül günü 04:20 – 04:35 saatleri arasında Tabûra Ereba alanı helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

– 23 Eylül günü saat 18:30 ile 25 Eylül günü 05:00 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê, Dêşîşê, Edînê, Seararû köylerinin çevresi ile Koordîne ve Qela Qûmriyê alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlar ile bombalanmıştır. “