HPG: Gerillalar Şemzînan’da düşman mevzilerine girdi

HPG/YJA Star gerillaları Şemzînan’ın Leylek Tepesi’nde üslenen Türk askerlerine sızdı.  Mevzileri ele geçiren gerillalar, 1 Adet BKC silahına el koydu.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  Şemzînan’da 16 Ağustos’ta düzenlenen eylemin ayrıntılarını açıkladı. HPG, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü selamlamak amacıyla 16 Ağustos günü saat 15.20’de Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz 2 koldan düşman mevzilerinin içine kadar sızmış ve düşman mevzilerini ateş altına almıştır. Düşman mevzilerini ele geçiren güçlerimiz, 1 asker cenazesinin üzerine kadar giderek 1 adet BKC silahı ve bu silaha ait mermi zincirine el koymuştur. Güçlerimiz başka bir mevzide bulunan teleskop dürbünü de imha etmiştir. Bu eylemde genel olarak tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır” dedi.

HPG, 18 Ağustos günü saat 01.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanında bulunan Cudi Tepesi’ni bombaladığını, gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kayıplarının yaşanmadığını kaydetti.

ÇINAR’DA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG, Amed’in Çınar ilçesinde yaşanan çatışmaya ilişkin de şu bilgileri paylaştı: “30 Temmuz günü Amed’in Çınar ilçesine bağlı Barê köyü kırsalında görevi başında bulunan Munzur arkadaşımız, gece saatlerinde işgalci TC ordusunun askerleri ile karşılaşmış ve burada çatışmaya girmiştir. Düşmana karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Munzur arkadaş, şehitler kervanına katılmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Munzur Dicle
Adı Soyadı: Mazlum Serhat Gündüz
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Temmuz 2019 / Amed

Munzur arkadaşımız, 1992 yılında Amed’in Çınar ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Doğduğu topraklarda faşist TC devletinin baskı ve sömürüsüne yakından tanıklık eden Munzur yoldaş, Kürt halkına karşı uygulanan bu insanlık dışı politikaları hiçbir zaman kabullenmemiştir. Sürekli bir mücadele arayışı içerisinde olan Munzur arkadaş, işgalcilere karşı en etkili bir şekilde mücadele vermek için 2015 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Özgürlük Mücadelesine katıldığı andan itibaren kendisini Önder Apo’nun özgürlük felsefesinde derinleştirerek yetkin bir gerilla olmak için sürekli bir çaba içerisinde olmuştur. Kazandığı tecrübeler ile birçok gerilla alanında aktif mücadele yürütmüş ve büyük emeklerin sahibi olmuştur. Yaşam içerisinde fedakarlığı ve özverili olan duruşu çevresindeki yoldaşları derinden etkilemiştir. En zorlu görevleri büyük bir bağlılıkla yerine getirmiş ve son anına kadar da Kürdistan’ın özgürlüğü için mücadele yürütmüştür.

Şehadete ulaşan Munzur arkadaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, Munzur yoldaşın bizlere bıraktığı mücadele mirasını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”