HPG gerillası Osmanoğlu Stockholm'de anıldı

HPG gerillası Abdullah Osmanoğlu, şehadetinin birinci yıl dönümünde Stockholm'de anıldı.

Türk devletinin 17 Aralık 2018 günü Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında yoldaşı Renas Benek (Mehmet Axîn) ile birlikte şehit düşen HPG gerillası Abdullah Osmanoğlu (Agir Stêrk) İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Stockholm Kürt Demokratik Toplum Merkezi'nde düzenlenen anma devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Kürt Siyasetçi Rizgar Dersim, Osmanoğlu'nun Avrupa'da yetişen, okul ve iş yaşamında başarılı bir Kürt genci olduğunu, Kürt özgürlük Hareketi'yle tanıştıktan sonra 2017 yılında profesyonelce çalışma yürüttüğünü söyledi.

İsveç'te çalışma yürüttüğü süre içinde fedakarca çalıştığını, eylem ve gösterilerin örgütlenmesine öncülük ettiğini hatırlatan Dersim, Osmanoğlu'nun Türk devleti ve sömürgeci güçlerle hesaplaşmak için kendi isteğiyle Kürdistan dağlarına giderek gerilla saflarına katıldığını söyledi.

Türk devletinin Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkına saldırılarını arttırdığı koşullarda Kürt gençlerinin Osmanoğlu ve şehitlerin anı ve mücadelelerine sahip çıkmalarının önemine vurgu yaptı.

Onu yakından tanıyan Kürdistanlılar, Osmanoğlu ile ilgili anı ve düşüncelerini bir panoya yazarak resminin yanına yerleştirdiler.

Osmanoğlu'nun yaşam ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra anma “Şehit namırın” sloganının atılmasıyla son buldu.