Hulusi Akar'a mesajı El Vattiye üssünü vurarak verdiler

Türk devletinin Libya'da kalıcı üs haline getirmek istediği El Vattiye üssü dün gece "aidiyeti belirsiz" uçaklarca vuruldu. Hulusi Akar'ın ziyareti sonrası vurulan üs, Türk devletine verilen mesaj olarak yorumlanıyor.

İşgalci Türk devleti Libya'da yeni Osmanlıcılık hayallerinin peşinde koşmaya ve bölgedeki krizi derinleştirmeye devam ediyor.

Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Libya'ya yaptığı ziyaretin ardından dün gece El Vattiye Askeri Üssü, "kimliği belirsiz uçaklar tarafından" vuruldu.

General Halife Hafter öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu, üssü hedef aldıklarını ve üsteki 4 Türk subayının öldürüldüğünü duyurdu.

TÜRK HSS'LERİ DE İMHA EDİLDİ

Ancak başka kaynaklar ise ölen Türk askeri sayısının 3 olduğunu duyuruyor. Ayrıca Türk ordusunun hava üssüne konuşlandırdığı hava savunma sistemlerinin (HSS) de imha edildiği bildiriliyor.

Başkent Trablus'un yaklaşık 125 kilometre güneybatısında bulunan Vatiyye Askeri Hava Üssü, 18 Mayıs günü Türk ordusunun hava desteğiyle Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı çeteler tarafından işgal edilmişti.

TÜRK ORDUSU, SERRAC'DAN EL VATTİYE'Yİ İSTİYOR

Türk devletinin, eski bir ABD üssü olan El Vatiyye Askeri Hava Üssü'nü kalıcı bir üs haline getirmek için Fayiz El Serrac başkanlığındaki UMH ile görüştüğü biliniyor.

Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Libya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrası üssün hedef alınması dikkat çekiyor.

AKAR: SONUNA KADAR BURADA OLACAĞIZ

Akar, Libya’da yaptığı açıklamada, Osmanlı'nın Libya'daki işgalini hatırlatarak, “Sonuna kadar da burada olmaya devam edeceğiz(...) Bizim buradaki görevimiz askeri eğitim iş birliği ve danışmanlık" demişti.

MEHCUB: LİBYA'DA OSMANLI HAYALLERİNE YER YOK

Libya Ulusal Ordusu sorumlularından Xalid El-Mehcûb ise Sky News Arabia televizyonunda katıldığı bir programda Akar'ın ziyareti ve sözlerine tepki göstermişti.

Xalid El-Mehcûb, "Türk bakanın her türlü hayali kurma hakkı var. Ama Libyalıların da bu hayalleri yıkma ve sınırlama hakkı var. Türkler Osmanlı gibi sonsuza kadar Libya'da kalmayı hayal ediyorlar. Ama bu hayallere bu dünyada yer yok. Türkler, Libya'dan çekilecek" dedi.