‘Irkçılıkla mücadele’ etkinliğinde Kürtlere ayrımcılık

Almanya’nın Dresden kentinde belediyenin organize ettiği “Irkçılığa Karşı Uluslararası Hafta” etkinliğinde Kürt kurumlara ayrımcılık yapılarak programdan çıkarıldı.

Almanya’nın doğusunda yer alan Dresden kentinin belediyesi her yıl “Irkçılığa Karşı Uluslararası Hafta” adıyla çeşitli etkinlikler organize ediyor. Bu yıl 15 Mart-6 Nisan arasında yapılan hafta kapsamında Kürdistan’da Barış İnisiyatifi, Alman-Kürt Dostluk Derneği ve UTA Kadın Meclisi’nin ortaklaşa organize ettikleri bir etkinliğin son anda programdan çıkarıldığı öğrenildi.

Üç kurumun organize etmek istediği etkinlik ise 1994 yılında Hannover’de Alman polisi tarafından katledilen 16 yaşındaki Kürt genci Halim Dener’e ilişkin yeni çıkan kitabını tanıtımıydı. ANF’nin Almanca servisinin haberine göre etkinliğe kısa bir süre kala Dresden Belediyesi Kürdistan’da Barış İnisiyatifi’ni bir e-posta ile göndererek bilgilendirmede bulundu.

BELEDİYE BİNASINA KINAMA MEKTUPLARI ASILDI

Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Örgütü’nün inisiyatifi “PKK’nin yan kuruluşu” olarak tanımladığı iddia eden belediye başkanına hitaben üç kurum kamuoyuna açık bir mektup yayınladı. Kürtlere yönelik yapılan bu ayrımcılığın bir münferit bir olay olmadığı belirtilerek belediyenin kararı kınandı.

Dresden belediyesinin önüne Kürt halkına karşı uygulanan ayrımcılığa dikkat çekilen çeşitli dövizlerle asılan mektupta “Bu Almanya’da yaşayan Kürtlere yönelik kriminilizasyon, korkutma ve sindirme siyasetinin bir örneğidir” denilerek Kürdistanlılar ve dostlarından özür dilenmesi talep edildi.