Jin Jiyan Azadî Kolektifi Hamburg’da miting düzenledi

Jin Jiyan Azadî Kolektifi, İran’da halk isyanına destek olmak ve devlet baskısını protesto etmek amacıyla Hamburg’da miting düzenledi.

Avrupa'nın 13 şehrinde eş zamanlı olarak İran'da aylardır süren serhildanlarla dayanışma mitingleri düzenlendi. Almanya’nın Hamburg kentinde de Jin Jiyan Azadî Kolektifi tarafından aynı amaçla bir organizasyon vardı.

Mitinge Kurdistanlı kadınlar da kendi bayrak ve flamalarıyla katıldı.

İdam edilen direnişçiler anısına yapılan saygı duruşunun ardından Hamburg Sol Partisi Milletvekili Cansu Özdemir bir konuşma yaptı. “Jin jiyan azadî” sloganının dünyadaki tüm ezilen kadınların ilham kaynağı olduğunu söyleyen Cansu Özdemir, Türkiye’ye silah ve ekonomik yardım yapan SPD ve Yeşiller hükümetinin “Jin jiyan azadî söylemini sahiplenmesinin ikiyüzlüce bir tutum olduğunu belirtti. Özdemir, İran’da tututuklu bulunan tüm siyasi tutsakların bir an evvel serbest bırakılmasını istedi.

İran Kadın Demokratik Platformu'ndan Zaman Mesudi, Batılı ülkeleri rejimle iyi iş yapmaya devam ederken anavatanlarındaki ayaklanmayı sembolik olarak desteklemekle eleştirdi.

Özgür Belucistan Hareketi'nden Sema Beluc, Kürtlerin ve Belucilerin aynı kaderi paylaştığını, çünkü her iki ulusun da devletler tarafından zorla bölündüğünü ve ezildiğini söyledi. Beluc, her türlü ayrımcılığa ve yoksulluğa terk edilen Beluc halkının ön saflarda mücadele ettiğini söyledi.

Kadın Hakları Aktivisti ve yazar Anja Flach da yaptığı konuşmada kadın öncülügünde gerçekleşen halk devriminin tüm dünya kadınları tarafından benimsendiğini ve sahiplenildiğini belirterek şunları ekledi: "Kurdistan kadın mücadelesi dünyada tüm kadınlar için nasıl ilham olduysa bugün de jin jiyan azadî, kadınlar için bir özgürlük manifestosu olmuştur. Kadınlar direndiği, kendi geleceklerini kendi elleriyle örmek istedikleri için bugün katlediliyor. Kadınlar artık özgür yaşamak istiyor. Özgür yaşama mücadelemizi hiçbir güç engelleyemeyecektir.”

Proteso mitingi “Jin jiyan azadî” sloganı ile sona erdi.