JXK ve YXK'den Uzun Yürüyüş'e çağrı

Kürdistanlı Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği (JXK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 5-11 Eylül tarihleri arasında Almanya'da yapılacak uzun yürüyüşe çağırdı.

Açıklamaya göre 5-11 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover ve Hamburg şehirleri arasında “Rêber Apo’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Serhildan” şiarıyla uzun bir yürüyüş yapılacak.

Açıklama, "Uzun gençlik yürüyüşüne tüm öğrencileri, gençleri, aydınları ve kendisini toplumumuz karşısında sorumlu hisseden herkesi katılmaya çağırıyoruz" denildi.

"Rêber Apo'nun özgürlüğü talebiyle, uluslararası komploya karşı net bir duruş sergilemek için bir hafta boyunca yürüyeceğiz" diyen öğrenci örgütleri, aynı açıklamada dünyanın bir çok yerindeki siyasi ve toplumsal krizlere dikkat çekti.

Açıklamada, "Diasporada yaşayan gençler olarak hep birlikte ayağa kalkıp, sistemin insanlık dışı politikalarına karşı örgütlenmeliyiz" vurgusu yapıldı

Çözümün ve alternatifin Öcalan'ın fikirleri olduğuna işaret eden Kürt öğrenci örgütleri, "Rêber Apo, felsefesiyle dünyanın dört bir yanındaki insanların bu faşizme karşı ayağa kalkmasını sağlamıştır. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar onun felsefesiyle direnişi tanıyıp sahipleniyor. Bunlar sadece düşünceler değil, pratiğe geçti ve dünya çapında alternatif bir yaşamın umudu haline geldi" diye belirtti.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: "Sistem güçlerinin kendi yarattıkları işkence sistemiyle Rêber Apo'yu ve fikirlerini toplumumuzdan ayırmak için her türlü çabada bulunmaları da bundan kaynaklanıyor. Çünkü statükoları için büyük bir tehlikedir bu fikirler. Fakat Rêber Apo'nun felsefesi bütün dünyaya yayıldı ve uzun zamandır enternasyonalist bir karaktere sahip.

Yani faşizme karşı savaşmak ve ona karşı alternatif bir sistem kurmak istiyorsak, bunu Rêber Apo'nun serbest bırakılması için ciddi bir mücadele vermeden yapamayız. Bu ilk başta gençliğin görevi.

Çünkü biz genç başladık ve genç bitireceğiz! Bu nedenle, tüm gençleri bu yılki Uzun Yürüyüş eylemimize katılmaya ve bu insanlık dışı sisteme karşı, Rêber Apo ile bağlantımızı daha net göstermeye çağırıyoruz.