Kasım Engin Darmstadt’ta anıldı: Başarma iradesi güçlendi

Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin için Almanya’nın Darmstadt kentinde anma töreni düzenlendi.

Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde yapılan anmaya katılanlar salona sığmayınca dernek bahçesinde de yüzlerce kişi toplandı.

Kasım Engin’in ailesi, yoldaşları ve Kürdistanlıların katıldığı anma, Kürt özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Salona Kasım Engin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yan yana fotoğrafları asılırken, KCDK-E, KON-MED gibi birçok kurum da anmaya çiçek gönderdi.

KCK: ÖZGÜR KÜRDİSTAN MUTLAKA GERÇEKLEŞECEK

KCK, anmaya yazılı bir mesaj gönderdi. Zilan Serhat’ın okuduğu mesajda şunlar ifade edildi:

"Yaşamının 35 yılını Kürt mücadelesine adamış Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) yoldaş Türk devletinin uçak saldırısı sonucu şehit düşmüştür. PKK Merkez Komite ve KCK Yürütme Konsey üyeliği yapan, başta Tolhildan eyaleti ve Botan olmak üzere birçok alanda gerilla komutanlığı yapan Kasım Engin yoldaşın uğrunda mücadele ettiği özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu mutlaka gerçekleşecektir. Apocu fedai bir militan olarak her zaman özgürlük mücadelesinde yaşatılacaktır. Mustafa Yöndemlerin, Engin Sincerlerin, Hasan Vuralların, Şiyar Amonosların, Atakan Mahirlerin, Bese Anuşların, Nucanların yoldaşıdır. Şehadeti özgürlük mücadelesinde başarma iradesini güçlendirmiştir.”

KCK’nin mesajının ardından Kasım Engin’in mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada sık sık "Şehid namirin" ve "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

‘SONUNA KADAR MÜCADELE’

Anmada konuşan Kasım Engin’in bir mücadele arkadaşı "35 yıl boyunca zor koşullara rağmen Önder Apo’nun paradigması için kesintisiz bir mücadele verdi, şehitler kervanına katıldı, onun şahsında tüm şehitleri saygıyla eğiliyoruz. Hem Önder Apo’nun talebesi hem paradigmanın öğretmeniydi. Binlerce arkadaşı eğitti. Sonuna kadar mücadele etti. Bizler de onun arkadaşları, halkı olarak hayallerini gerçekleştirene kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak" dedi.

AİLESİ: O BİR TARİH OLMUŞTUR

Ailesi adına Kasım Engin’in ağabeyi Ahmet Nazlıkul, "Kasım’ın yoldaşları hoş geldiniz. O bir tarih olmuştur. Kasım Engin sadece benim kardeşim değil sizlerin çocuğu, sizlerin yoldaşı, sizlerin komutanıydı. Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

AYSEL DOĞAN: O KÜRT HALKININ İNTİKAMIYDI

Kadın Hareketi adına Aysel Doğan ise şunları belirtti: "Kasım arkadaşı tepeden tırnağa Apocu hareketin gerçekleşmiş halidir. Kasım arkadaş Dersim’in intikamıydı, şehitlerin intikamıydı, bütün katliamların intikamıydı. Tepeden tırnağa bir Apocu olarak Şeyh Said’in, Şengal’in intikamıydı. Kadının yüzyıllara sığmayan intikamıydı. Arkadaşıma söz veriyorum. Sen, halkının özgürlüğünü kadın özgürlüğünde gördün. Ben de senin intikamın olacağım."

Kürt gençliği adına yapılan konuşmada "Heval Kasım şahsında söz veriyoruz, bu mücadeleyi zafere ulaştıracağız. Bu mücadeleyi sahip çıkarak ona yanıt olacağız" mesajı verildi.

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYİ EMREDİYOR’

Anmayan TEV-ÇAND sanatçıları da katılırken, KOMAW, MARDEF ve FEDA temsilcileri ile KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur birer konuşma yaptı.

Göksungur, şöyle konuştu: "Özgür Kürdistan dağları filozofunu, dervişini, büyük komutanını yitirdi. Sadece bir savaşçı değil, 35 yıllık mücadele tarihine büyük mücadeleyi sığdıran bir devrimciydi. Maraş topraklarındaki soykırıma karşı bir öfkeydi. Onu anlatabilmek her zaman eksik kalacaktır. Bize mücadeleyi yükseltmeyi emrediyor. Şehitlerimizin özgürlük hayallerini gerçekleştireceğiz."