Kassel’deki grevcileri öğrenci heyeti ziyaret etti

Almanya’nın Kassel kentinde 51 gündür açlık grevi direnişinde olan Bağdur ve Kobanê’yi öğrenci heyeti ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridin kırılması amacıyla DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine 51 gün önce Almanya’nın Kassel kentinden dahil olan Ömer Bağdur ile Cemal Kobanê’nin eylemi devam ediyor. Açlık grevi direnişçilerini Kassel Üniversitesi Genel Öğrenci Komitesi Meclisi’nden bir grup ziyaret etti.

Her iki açlık grevi direnişçisinden eylemleri hakkında bilgi alan komite üyeleri, nasıl yardım edebilecekleri üzerine de görüş alış verişinde bulundu.

Görüşmede konuşan Bağdur ve Kobanê, “Sadece biz değil, bizimle beraber, bizden önce Avrupa’nın birçok merkezinde, Kürdistan ve Türkiye’nin birçok cezaevinde binlerce arkadaşımız süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeler.

Ama dünya ve özelikle Avrupa siyaseti ve medyası çok sessiz ve duymuyor. Örneğin Almanya’nın birçok merkezinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri var ama Almaya siyaseti ve medyası da Türkiye gibi hiçbir şekilde duymuyor, görmüyor, yansıtmıyor. Kürtlere karşı resmen üç maymun oynuyor. Sizden istediğimiz eylemlerimize destek veriyorsanız sesimizi herkese, her yere duyurun” dedi.

Komite Meclisi üyeleri ise, açlık grevi eylemlerine saygı duyduklarını belirterek, eylemi, “Silahsız, savaşsız ve kansız bir eylem” olarak nitelendirdiler.

İnsanların özgürlüğü için bedenlerini ortaya koymanın, bedenlerini gün be gün erimeye bırakan bir eylem olarak değerlendirdiler ve “Böyle bir eylem için ellerinden geleni yapacaklarını, sosyal medya üzerinden mümkün olduğu kadar her tarafa yapacaklarını, hatta Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan tüm AStA üyelerine bildireceğiz” dedi.