Kassel, Saarbrücken ve Frankfurt’ta komplo protestosu

Almanya’nın Kassel, Saarbrücken ve Frankfurt kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, uluslararası komployu ve Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırısını protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik düzenlenen uluslararası komplo 22. yıldönümünde ve Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndan Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırıları protestoları sürüyor.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde düzenlenen bir eylem ile uluslararası komplo ve Garê’ye yönelik Türk devletinin düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

Saat 14:00'da Leipziger Platz’da bir araya gelen çok sayıda Kürt ve enternasyonalist aktivist, eylemini bir dakikalık saygı duruşu ile başlattı.

Saygı duruşu ardından yürüyüşe geçen halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile TCŞ, TEV-DEM ile Tevgera Jinên Azad, KCK bayrakları taşıdı.

Sık sık, “Biji Serok Apo", “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Garê”, “Bimre îxanet”, “Öcalan’a özgürlük” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, halk kent merkezi girişinde trafik akışını engelleyerek
kısa süreli sivil itaatsizlik eylemi yaptı.

Yürüyüş esnasında Women Defend Rojava adına bir aktivist Almanca yaptığı konuşmada eylemin amacını anlattı.

Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde KON-MED, CİK, Women Defend Rojava adına konuşmalar yapıldı.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de uluslararası komplo bir eylemle protesto edildi.

Europagaleri’nin önünde düzenlenen eylemde taşınan pankartlarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün vakti geldiğine dikkat çekildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan’ın 22 yıldır ağır tecrit altında olmasına rağmen, insanlık için çalışmalarını sürdürdüğüne vurgu yapıldı.

Türk devletinin Alman devleti ile kirli ilişkilerine de dikkat çekilen konuşmalarda Almanya’nın Türkiye’nin kirli savaşına ortak olmaması gerektiği kaydedildi.

Eylem alkış ve sloganlarla sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de FCDK/KAWA ve Demokratik Güç Birliği’nin organizesi ile uluslararası komplo protesto edildi. Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarının da kınandığı eyleme, Frankfurt, Mannheim, Darmstadt, Giessen ve Mainz’dan Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Garê”, “Biji berxwedana zindana” sloganlarının atıldığı eylemde FCDK/KAWA ve Demokratik Güç Birliği adına konuşma yapıldı.

Eylem konuşmalardan sonra sloganlarla sona erdi.