Kato şehidi Zinarîn Arjîn Bern’de anıldı

2017 yılında şehit düşen HPG gerillası Zinarîn Arjîn için Bern Kürt Kültür Derneği’nde anma programı düzenlendi.

İsviçre’nin Bern Kantonunda 2017 yılında Kato dağında çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Zinarîn Arjîn (Pelin Akdağ) için anma etkinliği düzenlendi.

Anmanın yapıldığı Bern Kürt Kültür Derneği salonuna Şehit Zinarîn Arjîn’in ve birlikte şehit düştüğü arkadaşlarının fotoğrafları asıldı. Anmaya şehidin ailesi ve onlarca Kürdistanlı katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada ilk sözü alan Bern Kürt Kültür Derneği Eşsözcüsü Mine Çetinkaya, şehidin ailesi ve Kürt halkına başsağlığı diledi. Bugün halen Kürdistan’da gerillaların kahramanca direndiğini dile getiren Çetinkaya, Kürtlerin tüm kazanımlarını bu direnişe borçlu olduğunu ifade etti. Türk devletinin şu an dört bir tarafta Kürtlere saldırdığını vurgulayan Çetinkaya, bir soykırım savaşı ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Anmada kısa bir konuşma yapan TJK-E aktivisti Zozan Serhad ise KDP’nin Türk devletine destek verdiğini belirtti. Barzani ailesinin Kürt halkına düşmanlık ettiğini kaydeden Serhad, Zinarîn Arjîn gibi gerillaların bu ihaneti boşa çıkaracağını kaydetti.

Anma, şehit Zinarîn Arjîn için hazırlanan sinevizyonun gösterilmesi ile sona erdi.