Kaypakkaya Basel’de anıldı

Türkiye Devrimci Önderlerinden İbrahim Kaypakkaya katledilişinin 48’inci yılında İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Partizan Sınıf Teorisi tarafından Dreirosenpark alanında düzenlenen anmaya Partizan taraftarı Demokratik Güç Birliği (DGB) ile Birleşik Devrimci Mücadele Güçleri bileşenleri katılım sağladı.

Burada anma tertip komitesi adına yapılan açılış konuşması sonrası başta İbrahim Kaypakkaya olmak üzere Türkiye ve Kürdistan'da Mayıs ayında şehit düşenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Devrimci marş ve sloganlarla işgal ve katliam saldırına karşı Türkiye ile Kürdistan'da verilen birleşik mücadelenin sahiplenildiği yürüyüş boyunca Almanca bildiriler okundu.

Yapılan yürüyüşün ardından Claramatte alanında anma etkinliği düzenlendi.

Partizan Sınıf Teorisi temsilcisi tarafından İbrahim Kaypakkaya'nın devrim mücadelesindeki yaşamı sunum ile aktarılırken halklara yönelen topyekûn inkar ve imha politikaları karşısında Kaypakkaya gibi bir duruş sergileyerek mücadele edilmenin önemine vurgu yapıldı.

Birleşik Mücadele Güçleri temsilcisi ise anmada yaptığı konuşmada 'Egemen sistemin işgal ve soykırım saldırıları karşısında bugün Rojava'da, Zap'ta, Gare'de, Avaşin'de destansı bir direniş sergileniyorsa bu mücadelenin ortaklaştırılmasının sonucudur.' diye konuştu.

Temsilci Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinde birer milat olan Amed zindanlarında, Kızıldere'de, dar ağaçlarında şehit düşenlerin mücadelesinin sahiplenilmesinin önemine vurgu yaparak şehitlerimizin bize emaneti olan devrimci duruşla faşizmin yenilgiye uğratılacağını belirtti.

 

Yapılan konuşmanın ardından devrimci marş ve şarkıların seslendirildiği müzik dinletisi düzenlendi.

 

Anma 'Devrim şehitleri ölümsüzdür', 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganlarıyla sonlandırıldı