Kaypakkaya için Hamburg’da anma

Türkiye devrimci hareketinin öncü kadrolarından İbrahim Kaypakkaya, şehadetinin 48’inci yılında Hamburg’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Hamburg MKP (Maoist Komünist Partisi)ve Hamburg Partizan bileşenleri tarafından düzenlenen anma etkinliği Hamburg Gezi parkında yapıldı.

Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda Kaypakkaya´nın Türkiye devrim hareketindeki yeri ve önemine atfen konuşmalar yapıldı. İbrahim Kaypakkaya´nın başlatmış olduğu devrim hareketinin güncelliğinden bir şey kaybetmeden günümüzde de sürdüğüne dikkat çeken Partizan temsilcisi Abidin Ertaş, sömürgeci Türk devletinin de mücadele geleneğine karşı Kuzey Kürdistan’da işgal ve soykırım politikalarını devreye koyduğunu söyledi. Sınıf Teorisi adına konuşan Devrim Munzur da Kaypakkaya mücadelesinin tüm ezilen insanların mücadelesi olduğunu söyledi. “Bu çelik aldığı suyu unutmayacak” diyen Munzur, Kaypakkaya çizgisinin dün olduğu gibi bugün de insanların umudu olduğunu söyledi.

Kaypakkaya için yapılan anma etkinliğinde devrim yolunda şehadete ulaşanların posterleri yanı sıra çok sayıda Kaypakakaya posterleri taşındı. Anma etkinliğinde Grup Cemre, Grup Camdeniz, Berivan Koçgiri´nin müzik dinletileri yanı sıra Mavi Düşler şiir grubu da sahne alarak şiirler okudu. Anma etkinliği "Önderimiz Ibrahim, Ibrahim Kaypakaya "sloganları ile sona erdi