KBDH Nucan Malatya Milisleri’nden Amed’de polise eylem: 1 ölü

KBDH Nucan Malatya Milisleri Amed Gaziler’de nöbet tutan polislere yönelik düzenlediği eylemde çıkan çatışmada bir polisin öldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Nucan Malatya Milisleri 1 Mart günü Amed’de polise yönelik bir eylem düzenlediğini belirtti.

“1 Mart 2021 günü 22:00 sıralarında Diyarbakır Gaziler Peyas mahallesinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait salonun önünde nöbet tutan işgalci polislere yönelik EYP ile gerçekleştirdiğimiz eylem sonrası işgalci güçlerle, milis güçlerimiz arasında çatışma yaşandı” denilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Polislere el bombası ve silahlarla yanıt veren milis güçlerimiz bir polisin öldüğünü teyit ederek, bölgeden güvenli şekilde ayrılmıştır. Çok sayıda ambulans sevk edilen ve zırhlı araç takviyesi yapılan bölge ertesi günde ablukada tutulmuştur.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi; erkek egemenliğe, ırkçılığa, şovenizme, sömürüye ve sömürgeciliğe karşı silaha sarılan kadınların birleşik cephesidir. Kadınlar ve ezilen cinsel kimlikler nereden gelirse gelsin kaynağını faşizmden alan her türlü saldırıya karşı birleşmeli, direnişi örgütlemelidir.

Bir 8 Mart’ın daha arifesindeyiz. Erkek şiddetine karşı öz savunmayla yanıt veren kadınla, cinsiyetçi eğitime karşı direnen kadının, fabrikada, atölyelerde greve çıkan kadınla, toprağını savunan emekçi köylü kadının, hapishanelerde özgür yaşamda ısrar eden kadının kararlılığı birleşmeli meydanları zapt etmelidir.

İstanbul sözleşmesi kazanımı için mücadeleyle, eşbaşkanlık kazanımı için mücadele birbirini tamamlamalı, Kürdistan dağlarının bombalanmasına, sömürgeciliğin uyguladığı kadın bedenine ve kimliğine yönelik cinsel saldırılara, kadın gerillaların bedenine işkence eden erkek vahşetine karşı isyana dönüşmelidir.

Kadın öncüleşmesinin efsanevi komutanlarından olan Nucan Malatya (Sonay Engin) mücadelemizin rehberlerindendir.”