KCDK-E: 1 Eylül'de her yerde sokağa çıkalım

KCDK-E, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı, Türk devletinin barışın önündeki engel, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ise çözüm adresi olduğunu belirtti. KCDK-E, 1 Eylül'de her yerde sokağa çıkma çağrısında bulundu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yaklaşan 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Savaşlar insan hayatını tehdit eden, doğayı yok eden, milyonlarca insanı barınaksız, yaralı, aç ve sefil bırakan karanlık bir cehennem ve bir bitiştir. 1. ve 2. dünya savaşları 54 milyondan insanın hayatına mal oldu. Tarih, insanlığı yok eden çıkar savaşları örnekleriyle doludur" denildi.

'TÜRK DEVLETİ BARIŞIN ÖNÜNDEKİ ENGEL'

Kana doymayan egemen güçlerin, insanlık yaşamı üzerinde bir karabulut olarak tehdit olduğunun vurgulandığı açıklamada, şöyle devam edildi:
"Bugün 3. Dünya Savaşının yaşandığı Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyası kan ve gözyaşına boğulmuştur. Emperyalistler ve bölge gericilikleri barış karşısında savaşları tırmandırarak binlerce insanın katliamına sebep olmaktadırlar. Tüm Ortadoğu coğrafyasında yaşanan azgın savaş barbarca sürmektedir. Bu savaş binlerce insanın ölümüne mal olmuş, yüz binler yerinden, yurdundan göç etmek zorunda bırakılmış, on binlerce insan sakat kalmıştır.
Ortadoğu ve Kürdistan coğrafyasında Türk devletinin sürdürdüğü soykırımcı kirli savaş tüm insanlığın gözü önünde yürütülüyor. 100 yıldır Türkiye coğrafyasını kana bulamış, halkları ve inançları inkâr ve asimilasyona uğratmış faşist devlet barışın önündeki tek engel olmayı sürdürüyor.
Kürt halkına karşı sürdürülen soykırım savaşı, ahlaki ve toplumsal tüm değerleri hedefleyerek tüm Kürt halkına karşı yok etme savaşına dönüştürülmüştür. Toprak, dil, kültür, kadın, çocuk yani tüm manevi değerlere karşı soykırımı hedefleyen bir noktada devam etmektedir.
Günümüzün faşist diktatörü Erdoğan, başta AKP-MHP olmak üzere tüm devlet partileri, ırkçı ve sosyal şoven güçleri yedeğine alarak barışa karşı ısrarla savaşı dayatmaktadır. Yayılmacı emelleriyle güvenlik kisvesi altında işgal yapıyor. Ortadoğu ve Akdeniz’de Osmanlıcılık hayallerini yeşertemeye çalışıyor. Her türlü tecavüzü, yağma, talan ve vahşeti uyguluyor.

'ÖNDER APO ÇÖZÜMÜ SUNDU'

Oysa Önder Apo, 3. Dünya savaşının sürdüğü Ortadoğu karanlığı içinde gericiliğe karşı demokratik ulus modeli bir barış ve kurtuluş umudu olarak insanlığa çözüm olarak sundu. Bu umut, bu etrafında birleşen insanlık yeniden doğuşun umudu ve heyecanı içindedir.
Öcalan özgür yaşamdır, savaşa karşı barışın teminatıdır.
Öcalan insanlığa yeni özgür yaşam fikriyle kalıcı ve onurlu bir barış sunmaktadır. İnsanlığın kaosa sürüklendiği Ortadoğu ve tüm dünyada kalıcı barışa demokratik ulus alternatifi ile çözüm sunmaktadır.
Onun özgür yaşam fikirlerinin tüm dünyada hayat bulması için her zamankinden çok düşüncelerinin insanlığa anlatılması gerekmektedir."

'BARIŞ İÇİN SOKAĞA ÇIKALIM'

KCDK-E, savaşların son bulması ve barışın tesis edilmesi için 1 Eylül vesilesiyle 'Öcalan’la Barış, Öcalan’la Özgürlük ve Kurtuluş' şiarıyla sokağa çıkmaya çağırarak, şunları da kaydetti:
"Öcalan’ın evrensel ve kadın özgürlükçü fikirleriyle sokakları renklendirmeliyiz.  Reber Öcalan’ın Özgür Yaşam fikirlerinin on binlerce kadını barbarlığa karşı nasıl kurtuluşa götürüp özgürleştirdiğini haykırmalıyız.
KCDK-E olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyada bulunduğumuz her yerde tüm barış savunucuları ile sokaklarda, her ülke ve şehirde Önder Apo’nun  özgürlüğünü, barış, özgürlük ve demokrasi fikirlerini haykırmalıyız."