KCDK-E: 12 Kasım'da ayağa kalkalım, yürüyüşlere katılalım

KCDK-E, "12 Kasım'da ulusal birlik ruhu ile ayağa kalkarak TC’nin Kürdistan'daki kimyasal saldırılarına karşı yürüyüşlere katılalım" dedi.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sömürgeci Türk devleti Kürdistan’daki katliam ve soykırım politikaları ile  özgürlük mücadelesi karşısında sonuç almak istemektedir. Tüm kirli yöntemler ve işbirlikçilerinin desteğine rağmen özgürlük gerillası karşısında başaramayan eli kanlı Türk ordusu en kirli yöntemlerle başvurmaktadır" denildi.

'BÜYÜK DİRENİŞİ SAHİPLENME GÜNÜ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Türk devleti uluslararası hukuka göre insanlık suçu sayılan kimyasal silahlarla sonuç almak istemektedir. Özgürlük gerillası direnişi ile Kürdistan halkının geleceğini ve onurunu korumaktadır. Büyük bedeller, fedakârlık, kahramanlıkla geleceğimizi ve değerlerimizi savunuyor. Özgürlük gerillası sömürgeciliği başarısızlığa uğratmaktadır.

Gün, bu büyük direnişi sahiplenerek Türk devletinin Kürdistan’da kimyasal silah kullanımını durdurmanın günüdür. Türk devletinin topyekûn saldırılarına karşı topyekûn direniş ulusal bir görevdir.

Şimdiye kadar yoğun eylemlerle önemli bir kamuoyu oluşturmuş olsak da henüz bu katliamcı saldırıların sonlandırılması daha fazla sahiplenmeyi gerektirmektedir. Kürdistanlı kurumlar yaptıkları toplantıda tehlikenin büyüklüğüne karşı büyük sahiplenmek için 12 Kasım’ı yurt dışında ulusal grev günü ilan etmiştir. Yani 12 Kasım günü kimse işe gitmeyecek, işyerini açmayarak tıpkı Kobanê dönemi gibi her yerde seferberlik ruhuyla alanlarda direnişi sürdürerek ilgili kurumları harekete geçirmek için taleplerini haykırmalıdır.

Bunun için sonuç alana kadar yaşlı, çocuk, kadın, genç Bakurlu, Başûrlu, Rojavalı, Rojhilatlı, Êzidî, Müslüman, Alevi, Hıristiyan herkes ulusal birlik ruhu ile her yeri serhildana dönüştürerek seferber olmalıdır. Dostları, ilerici, demokrat kesimleri harekete geçirerek sonuç alana kadar mücadele karararlılığını sürdürerek sonuç alacağız.

'12 KASIM'DA ALANLARI DOLDURALIM'

12 Kasım’da her yerde alanları doldurarak özgürlük gerillasının sesi ve nefesi olacağız. Başta Düsseldorf merkezi yürüyüşü olmak diğer ülkelerde de gerçekleşecek yürüyüşlere aktif katılarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Bir halk olarak ulusal birlik ruhuyla saflarda yerimizi almalıyız.
Bu temelde 12 Kasım’da İsviçre, Almanya, Kuzey Fransa, Belçika ve Hollanda ve Düsseldorf merkezi yürüyüşünde yer alırken, İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Güney Fransa, İngiltere, Avusturya, Kıbrıs, Yunanistan, Kanada ve Avustralya yerellerinde de yürüyüşlere katılmalıyız.

12 Kasım günü tüm Kürdistani partiler, örgütler, kurumlar, kadın, genç, çocuk, yaşlı, inanç kurumları ve vicdan olan herkes ulusal birlik ruhuyla hareket ederek 'Li Hemberi Çeken Kimyevi Roja Greva Netewi Li Derweyi Welat' şiarıyla yürüyüşleri organize etmeli ve on binlerin katılımıyla seferber olmalıyız."