KCDK-E: 2022 Newrozu irade beyanı ve referandumdur

KCDK-E Eş Başkanları, milyonlarca kişinin katıldığı 2022 Newrozu’nun “Kürdistan halkının irade beyanı ve referandumuna dönüştüğünü” kaydetti.

Newroz kutlamaları ardından yazılı bir acıkama yapan KCDK-E Eş Başkanları, 2022 Newrozu’nda Kürdistan halkının irade beyanında bulunarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında bütünleştiğini ifade etti.

KCDK-E’nin mesajı şöyle:

““50. Yıl Özgürlük Newrozu” şiarıyla kutlanan 2022 Newroz’u Kürdistan’da olduğu gibi Avrupa’nın birçok merkezinde irade beyanına dönüşerek Önder Apo etrafında milyonların kenetlendiği çelikten irade ve sahiplenmenin zirveleştiği dönüm noktası oldu. Newroz’da ortaya konulan kararlı duruşla haykırılan sloganlarla Kürdistanlılar irade beyanında bulunarak 2022 Newroz’unu Önder Apo etrafında bütünleşerek iradesini üst bir boyuta çıkarmıştır.

Amed, Rojava, Başûr, Rojhilat, Frankfurt, Paris, Londra, İskandinavya, Kanada, Avusturalya kadar milyonlar alanda büyük bir heyecan ve direniş ruhu ile Newroz Önder Apo’nun felsefesiyle bütünleştirildi. Baskılar, katliamlar ve tüm zorbalıklar Kürdistan halkının özgürlük yürüyüşünü durduramadı. Kürdistan halkı tek bir ses olarak çözümün adresinin Rêber Öcalan olduğunu tekrarladı. Kürt halkı özgürlük talebini haykırarak herkese mesajını açık ve net olarak verdi. Önder Apo Kürt halkının sarsılmaz iradesi ve direnişin adıdır.

AKP-MHP faşist iktidarının çökertme planını çökerterek, katliam, soykırım, baskı, kimyasal saldırılar, işgal ve soykırım politikaları ile mücadele kararlılığımızı ve engellemeyeceklerini göstermiştir.  Daha öncede 8 martta kadınların erkek egemenlikli sisteme karşı, alanlarda koyduğu irade, Newroz da milyonların iradesine dönüşüp sel olup akmıştır.

 

Bizler özgürlük tutkumuzu, direniş ruhumuzu çağdaş Kawa Mazlum Doğanlardan alarak ‘Berxwedan Jiyan e’ diyenleriz. Özgürlük yürüyüşümüzü ve mücadelemizi tutkuyla yürütüp sonuç alacağımızı biliyoruz. 2022 Newroz’u bu duruşu Türk devletine net olarak bildirdi.

Uluslararası güçlerin Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü soykırım ve işgal politikalarına destek olmak yerine milyonların haykırdığı Rêber Öcalan’ın özgürlük talebini görerek, Önder Öcalan’ın özgürlüğünün için rolünü oynamalıdır. PKK yasaklamak ve listeye almak katliamlara onay vermektir. PKK’yi yasaklamak Kürdistan halkının iradesini yasaklamak, katliam ve soykırımlara destek vermektir. Bunu görerek Kürt halkının talebine ve iradesine saygı göstererek PKK yasaklı listeden çıkartılmalıdır. Uluslararası kurumların katliamlara değil demokratik çözümü kolaylaştıran tutum almalıdır.

Newroz’da Kürdistan bir tek vücut olarak önder Apo etrafında iradeleşerek uluslararası güçlere ve sömürgecilere net mesaj verdi. 2022 Newroz’u düşmana, boyun eğen ve işbirliği yapanlara karşı Kürt halkının ulusal birlik temelinde direnerek mücadele ederek sağlayacağını göstermiştir. Düşmana hizmet etmek yerine özgürlük yürüyüşünde saf tutarak ulusal birlik ruhu ile direnenlerin kazanacağı gösterilmiştir. Kurumlara ve öncülere çağrısı ‘ben mücadelede kararlıyım yeter ki siz de örgütlemede ve kurumlaşmada rolünüzü oynayın.’ Herkesi bu inançla seferberlik ruhu ile mücadele etmeye ve sorumluk üstlenerek 2022 yılını özgür önderlik, özgür Kürdistan yılı yapmak için rolünü oynaması çağrısı yinelenmiştir.

Fitili 50 yıl önce ateşlenen bu mücadelenin 2022 Newroz’u ile Önder Apo’nun özgürlüğü için topyekün seferberliğin daha güçlü bir sahiplenmeyle sonuç almaya doğru gideceği bir dönemecin açık ifadesi olmuştur.

KCDK-e olarak Avrupa, Kanada, Avusturalya, Kürdistan’ın tüm topraklarında sel olup akan milyonların göstermiş olduğu irade ve direnişini kutluyoruz. Kürdistan halkı ve kurumları Newroz’da ortaya konan iradenin ve kararlılığı sonuç  alana kadar seferberlik ruhu mücadelesini yükselterek sürdürmelidir.