KCDK-E Çarşema Sor bayramını kutladı

KCDK-E, “Özgür Kurdistan’da, Şengal’in statüye kavuştuğu sevinç ve barış dolu günlerle Çarşema Sor'un kutlanmasını temenni ediyoruz” diyerek, Êzidî halkının ve tüm insanlığın Çarşema Sor bayramını kutladı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Êzidîlerin Çarşema Sor bayramını kutlayarak, Êzidî Kürt toplumunun inançlarını ve kimliklerini özgürce yaşamaları yönünde temennilerini ifade etti.

Mesaj şöyle: “Ortadoğu coğrafyasında tarih boyunca farklı halk ve inançların birçok kutsal bayramı olmuştur. Bunlardan biri de Êzidî Kürt toplumunun kutsal bayramı Çarşema Sor’dur.

"Nisan ayının 18’inden sonraki ilk çarşamba günü kutlanan, doğanın canlanışının ve yeni bir yılda güzel günlerin habercisi olan Çarşema Sor Bayramı, savaşların, katliamların yerine barış ve kardeşliğin sağlandığı bir gündür.
Yaşamı temsil eden yeşil, kırmızı ve sarı renklerle örülen ipler, Çarşema Sor inancına göre barışı ve yaşamı temsil etmektedir. Sağlık, barış ve bereket getirdiğine inanılır. Çarşema Sor'da kan akıtılması günahtır, asla can alınmaz.
Êzidî toplumumuz zorlu bir süreçten geçmektedir. Türkiye-KDP ve Irak işbirliği ile soykırım dayatılmaktadır. İçinden geçtiğimiz şu günlerde Êzidî toplumuna dönük imha ve ihanet saldırıları sürmektedir.
Kürt halkına karşı başlatılan imha ve ihanet konsepti yeryüzünün en eski tarihi geleneklerini taşıyan Êzidî toplumunun soykırıma uğratılması emellerini de kapsamakta ve uluslararası güçler bu soykırıma sessiz kalmaktadırlar.
KCDK-E olarak Ortadoğu’nun en kadim toplumlarından olan Êzidî Kürt toplumunun inançlarını, kendi kimliklerini ve bayramlarını özgürce yaşayabilecekleri günler temenni ediyoruz.
Soykırımcı Türk devleti tarafından başlatılan işgal, imha saldırısı ve KDP’nin sağladığı ihanetçi işbirliğine karşı başta Şengal olmak üzere tüm Kurdistan'ı savunmak temel görevimizdir.
Özgür Kurdistan’da, Şengal’in statüye kavuştuğu sevinç ve barış dolu günlerde Çarşema Sor'un kutlanmasını temenni ediyoruz.
Çarşema Sor, başta Êzidî halkı olmak üzere tüm insanlığa kutlu olsun.”