KCDK-E: İmza kampanyası tamamlandı, halkımızı Brüksel'e çağırıyoruz

KCDK-E, PKK'nin AB’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için çok sayıda imza toplandığını belirterek, Brüksel'de düzenlenecek etkinliğe çağırdı.

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası Kürtlere Adalet İnisiyatifinin 'PKK'nin AB’nin terör örgütleri listesinden çıkarılması için acil çağrı' adıyla başlattıkları imza toplama çalışması sonuna gelinmiştir. KCDK-E olarak bu inisiyatifin başlattığı kampanyayı selamlayarak bileşen güçlerimizle imza toplayarak aktif destek sunduk" denildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"İnisiyatif adına Belçika Barış Hareketi (Vrede), İlerici Enternasyonal Uluslararası Örgüt (Progressive International) ile merkezi Hollanda’da bulunan sanat örgütü Yeni Dünya Zirvesi‘nin (New World Summit) çağrısıyla toplanan imzalar 31 Ocak 2023’te saat 13.30’da Brüksel Schuman Meydanı'nda düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurularak sonlandırılacaktır.
Basın toplantısının ardından imzalar AB Komisyonuna teslim edilecektir.
Başta imza toplamada emeği geçen yurtseverlerimiz ve dostlarımız olmak üzere halkımızı kitlesel düzenlenecek basın toplantısı ve imza teslimat etkinliğine katılmaya davet ediyoruz."