KCDK-E: İtalya halkı ile dayanışmayı yükseltelim

Koronavirüs nedeniyle ölümlerin en fazla yaşandığı ülkenin İtalya olduğuna dikkat çeken KCDK-E yaptığı açıklamada, İtalya halkı ile dayanışma çağrısında bulundu. 

Covid-19 pandemisi nedeniyle son 24 saat içerisinde 651 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da tablo gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E) Eş Başkanlık Divanı, yaptığı yazılı açıklamada İtalya halkı ile dayanışma çağrısında bulundu.

Dünya çapında bir salgın haline gelen koronavirüsün İtalya halkını derinden etkilediğine dikkat çekilen KCDK-E Eş Başkanlık Divanı açıklamasında, "Kapitalizmin kar ve iktidar hırsı, aşırı üretim, ekolojik dengeyi tahrip eden politikaları, doğayla canlılar arasındaki dengeyi altüst eden yönelimleri ekolojik dengeyi bozarak insanlığın başına her gün yeni felaketler getirmektedir" diye belirtti. 

 Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: İtalya halkının bu zor durumu tüm insanların dayanışmasıyla aşacağına inanıyoruz. KCDK-E olarak Kürt halkı ile birlikte İtalya halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz. İtalya halkı ile dayanışmada bulunmak için 25 Mart saat 18.00'da tüm dünyada Kürdistanlılar evlerinde İtalyan halkı ile dayanışmalarını belirtmek için balkonlara çıkıp alkış çalacak, Kürt sanatçılar ve halkımız Kürtçe, İtalyanca şarkılarını İtalya halkı için söyleyecek. Herkes evinin camlarına el yazısıyla aşağıdaki sloganları da asarak dayanışmasını göstermeli.

KCDK-E olarak tüm toplum merkezlerine, bileşenlerimize, halkımıza, dostlarımıza tüm insanlığa çağrımız 25 Mart saat 18.00'da İtalya halkı için yapacağımız Hashtag kampanyasına katılmalarıdır."

25 Mart saat 18.00'da tüm dünyada Kürdistanlıların İtalya halkına destek olmak için kullanacakları sloganlar şöyle: 

* Popolo kurdo a fianco dell'Italia!  (Kürt halkı İtalya'nın yanında)

* Solidarietà è Resistenza! (Dayanışma  Direniştir)   

* Non torniamo alla normalita' perche' la normalita' e' il problema! (Normale dönmeyeceğiz, çünkü sorun normal olanda)

* La salute è un diritto! (Sağlık temel bir haktır)

* Restiamo in Casa! (Evde kalalım)