KCDK-E: Şengal'e sahip çıkmak ulusal bir görevdir

Êzidîlere dönük fermanın yıl dönümünde açıklama yapan KCDK-E, Şengal'e sahip çıkmak ulusal bir görevdir" dedi, Şengal için yapılacak eylemlere katılmaya çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Êzidîlere dönük 2014 yılındaki fermanın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

DAİŞ çetelerinin AKP iktidarının desteğiyle Êzidî halkını katlettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Dünyanın bu barbar saldırıya ve soykırıma sessiz kaldığı, peşmergenin ve Irak merkezi hükümeti ordusunun yüzüstü bırakıp terk ettiği Şengal’de HPG-YJA Star gerillaları, YPG, YPJ’nin sahiplenmesi ve Şengal halkının ortak mücadelesiyle büyük bir katliamın önüne geçtiler" denildi.

'ÊZİDÎLER ÇETELER VE ERDOĞAN'IN TEHDİDİ ALTINDA'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Êzidî halkımız 3 Ağustos 2014’te karşılaştıkları katliamı bir kez daha yaşamamak için kendilerini demokratik bir toplum etrafında örgütleyerek özyönetimlerini ve öz savunmalarını oluşturdular.

 Şengal’de, kurulan özerk yönetim sayesinde halk kendini yeniden örgütleyip yöneterek kendi savunma güçlerini oluşturmuştur. Êzidî Kürtler iradelerine saygı gösterilmesini ve yeni soykırım tehditlerine karşı statülerinin tanınarak her saygın halk gibi yaşamını sürdürmek istemektedir.
Dünyanın en eski inançlarından olan Êzidîlik, halen barbar çeteler ve diktatör Erdoğan’ın saldırıları ile karşı karşıyadır.
Biliyoruz ki Türk devleti ve uluslararası güçlerin eliyle Êzidî Kürtler üzerinde planlanan komplo devam ediyor. Diktatör Erdoğan’ın planlamasıyla PDK ve Irak yaptığı Hewler Bağdat anlaşması DAİŞ’in yarım bıraktığı işin tamamlanması hedeflenmektedir.
Êzidîler, tarih boyu ve 3 Ağustos 2014’de karşılaştıkları 74. fermandan çıkardıkları derslerle bir kez daha soykırıma uğramamak için kendilerini örgütlü demokratik toplum haline getirmişlerdir. Son dört yıl, Êzidîlerin kendilerini özgür koşullarda yeniden yarattıkları yıllar olarak geçmiştir.
Êzidîler, DAİŞ tümden Şengal çevresinden atıldıktan sonra Irak hükümetiyle ilişkiye geçerek, sorunlarını görüşmelerle çözme çabası içine girmişlerdir. Ancak soykırım tehlikesi halen devam etmektedir.

'HEPİMİZİN GÖREVİ'

Başta Kürdistanlılar olmak üzere tüm uluslararası kurumlar ve güçler Êzidîlerin yeni katliama uğramamaları için Êzidî soykırımın tanınması ve Şengal statüsünün tanınması için çalışmak hem ulusal hem de insanlık görevi olarak hepimizin önünde durmaktadır.
KCDK-E olarak, Kürt halkı, dostları ve insanlığı Şengal etrafında bir dayanışma hattı oluşturmaya ve Êzidî Kürtler üzerindeki kirli planları boşa çıkarmak Şengal’i sahiplenmeye çağırıyoruz. Aynı şekilde başta BM olmak üzere uluslararası kurumlara ve güçlere çağrımız; Êzidî Kürtler üzerinde süren katliam ve soykırım saldırılarına karşı Şengal’in statüsünü tanıyarak yeni katliamların önüne geçilmesidir.
KCDK-E olarak çağrımız 3 Ağustos’ta TJK-E ve SMJE öncülüğünde tüm dünyada Şengal için yapılacak eylemlere tüm Kürdistanlılar ve dostlarının aktif katılmasıdır."