KCDK-E Şengal için 18 Ocak’ta eyleme çağırdı

HABER MERKEZİ

KCDK-E, Şengal'e yönelik Türk saldırısını protesto etmek 18 Ocak'ta düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "soykırımcı Türk savaş uçaklarının” bu sabah saatlerinde Şengal’in Sinune beldesine bağlı Digure köyünü bombaladığı hatırlatıldı.

"Sivil yerleşim alanı olan Şengal'in Sinune beldesine bağlı Digure köyü, yoğun hava saldırısı ve bombardımanın hedefi oldu" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kürdistan’ın her yerinde soykırımı hedefleyen Türk devleti, daha önce birçok kez Şengal'i hedef alarak sivil katliamı gerçekleştirmişti.

Barbar DAİŞ çetelerinin gerçekleştiremediği soykırımı tamamlamak isteyen faşist Türk devleti, Êzidî halkımızı soykırıma uğratmak istiyor. İnanç merkezini, tarihi kültürü ve değerleri yerle bir etmek istiyor.

İnsanlık, tarih, kültür ve inançların düşmanı soykırımcı Türk devletinin Şengal’e dönük bu katliam saldırısını lanetliyoruz.

'18 OCAK'TA AYAĞA KALKALIM!'

KCDK-E olarak halkımızı ulusal birlik ruhuyla ayağa kalkmaya ve Şengal halkını sahiplenmeye çağırıyoruz. KCDK-E olarak NAV-YEK ile birlikte 18 Ocak 2020 Cumartesi günü sömürgeci Türk devletinin Şengal’deki katliamlarını kınamak ve Şengal’i sahiplenmek için her yerde etkili yürüyüş ve etkinliklerle protestolar gerçekleştireceğiz. Halkımızı ve dostları güçlü katılım göstermeye çalışıyoruz."