KCDK-E: Şengal statüsü tanınmalı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Êzidîlere yönelik soykırım saldırılarının beşinci yıldönümü olan 3 Ağustos vesilesiyle yaptığı açıklamada soykırımın tanınması ve Êzidî statüsünün kabul edilmesini istedi.

KCDK-E yaptığı yazılı açıklamada, “Diktatör Erdoğan’ının başını çektiği Türk devleti ve barbar DAİŞ çeteleri Şengal’e 3 Ağustos 2014’te saldırarak Êzidî Kürtlere karşı katliam ve jenosit gerçekleştirdi” dedi.

“Bu jenosit KDP yönetimin gözleri önünde gerçekleşti ve dünya sessizce izledi” diyen KCDK-E, şunları ekledi: “3 Ağustos 2014 günü Êzidî Kürt halkına karşı geliştirilen saldırıda binlerce Êzidî kürdü katledildi ve binlercesi esir alındı. Köyler yakılıp-yıkıldı, binlerce Êzidî Kürt kadın ve kız çocuk DAİŞ çeteleri tarafından esir alınarak, köle pazarlarında satıldı”

Êzidî halkını korumak için HPG,YJA-STAR YPG, YPJ güçlerinin büyük özveri ve fedakârlıkla Êzidîleri DAİŞ çetelerine karşı koruduğunu belirten KCDK-E, şöyle devam etti:

“Êzidî Kürtler özyönetimle kendi öz örgütlülüğünü oluşturarak bütün sorunlarının çözümü için kendi mekanizmalarını kavuşturdular. Barbar DAİŞ çeteleriyle sonuç alamayan Türk sömürgeciliği, başta Şengal olmak üzere tüm Kürdistan coğrafyasını halen tehdit etmekte ve işgali hedeflemektedir.”

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen yüzyılın utancını kınıyoruz. Başta BM olmak üzere tüm uluslararası kurumlara, insanlığa çağrı yapıyoruz; Êzidîlerin, kutsal yerleşim yeri olan Şengal’in statüsü tanınmalı ve tehditlere karşı korumaya alınmalıdır. Kadın kırımına ve soykırımına karşı mücadele günü ilan edilmelidir. Şengal halkının kendini korumak için oluşturduğu öz savunma ve özyönetim iradesi kabul edilmelidir.

KCDK-E olarak 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirilen bu jenoside karşı halkımızı kararlılıkla sahiplenmeye çağırıyoruz. Şengal’i daha çok sahiplenmek için eylem ve etkinlikleri yükseltmeye çağırıyoruz.

TJK-E ve SMJE öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüşlere aktif olarak katılalım. Ben insanım diyen herkesi 3 Ağustos günü Avrupa’nın tüm ülkelerinde, Kanada ve Avusturalya’da gerçekleştirecek Şengal katliamı kınama ve şehitleri anma yürüyüş ve etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.”