KCDK-E: Alanlara çıkarak Önder Apo'yu sahiplenelim

KCDK-E, İmralı'daki işkence sistemine dikkat çekerek, "Seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak Önder Apo’yu sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E'DEN ÖNDER APO AÇIKLAMASI

KCDK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada "26 yıldır aralıksız bir biçimde İmralı’da sürdürülen işkence ve tecrit sistemini kabul etmiyoruz. Halkımızı her yerde Önder Apo’yu sahiplenmeye çağırıyoruz" denildi.

'İMRALI'DAN HİÇBİR ŞEKİLDE HABER ALINAMIYOR!'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Önder Apo 26 yıldır İmralı işkence ve tecrit sistemi izolasyon altındadır. Avukatları ve ailesi herhangi bir görüşme yapamamaktadır. Son dört yıldır da kendisinden hiçbir haber alınamamaktadır. Dışarıyla olan tüm bağlantıları kesilmiş, sağlığı ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilgi alınamamaktadır.
Önder Apo’nun dış dünya ile bağlantısı tamamen kesilmiş durumdadır. Avukat ve ailesinin görüşme başvurularına herhangi bir yanıt verilmediği gibi, cezası olduğu yönünde gerekçeler sunulmaktadır. Sistematik olarak öne sürülen bu gerekçe 2021-2024 tarihleri arasında 3’er aylık olmak üzere defalarca disiplin cezaları verilmiştir.

Yine son olarak Avukatlarının verdiği bilgiye göre 3 Mayıs’ta yeni bir 6 aylık avukat yasak kararı verilmiştir. Böylece Önder Apo’ya son 8 yılda en az 13 kez 6 aylık avukat görüş yasağı kararı verilmiş oldu.

Milyonların meşru siyasi temsilcileri olarak gördüğü Önder Apo, son 38 aydır soykırımcı Türk devleti tarafından İmralı ada hapishanesinde iletişimsizliğin en uç noktasında tutulmaktadır. Bu insanlık dışı tecritle Önder Apo’nun avukatları ve ailesi de dahil olmak üzere dış dünyayla hiçbir şekilde temas kurmasına izin verilmemektedir. Kürt halkı ve insanlık Önder Apo’nun varlığından bile habersiz ve buna alışmamız isteniyor.

İmralı uluslararası işkence adası izolasyon ve mutlak tecrit hapishanesidir. Şu anda 75 yaşında olan Önder Apo, 26 yıldır hücre hapsi adı altında zalimce işkenceye maruz bırakılmıştır. 38 aydır sağlığı hakkında hiçbir bilgi verilmediği gibi, Önder Apo’nun şu anda nerede olduğu ve fiziksel durumunu ne olduğu imkânsız hale gelmiş bulunmaktadır.

'KÜRT HALKININ SABRI KALMADI'

Kürt halkının kaygıları en üst seviyededir ve sabrı kalmamıştır. Milyonlar artık bu işkence sistemi ve izolasyonun son bulmasını istemektedir. Bu bilinmemezliğe katkı sunan CPT sessizdir. CPT, Türkiye de dahil olmak üzere sözleşmeye taraf olan ülkelerdeki tüm cezaevlerini ziyaret etme hakkına sahiptir. Bu hak, CPT’nin İmralı'ya uzman ekibini göndermesine olanak tanımaktadır. CPT’ye gerekçe ve mazeret göstermeden İmralı’yı ziyaret ederek Önder Apo ile ilgili bilgileri derhal sağlamasını talep etmekteyiz.

Yine Avrupa Konseyi’nin derhal harekete geçmesini talep etmekteyiz. AK’nin tüzüğünün 3. Maddesinde yer alan 'insan hakları ve temel özgürlüklerden yararlanma' hakkını devreye sokmalıdır. Önder Apo tüm insani haklardan mahrum bırakılmıştır. Ne ailesi ne de avukatlarıyla 38 aydır görüşememektedir. AK’yi Önder Apo ile görüşme ve sağlık durumu hakkında net bir bilgi elde etmek için İmralı’ya bir heyet göndermelidir.

CPT ve Avrupa Konseyi Kürt soykırımına hizmet eden bu sessizlik tutumlarından vazgeçerek milyonlarca Kürdün sesine kulak vermelidir.

 'SEFERBERLİK RUHUYLA SAHİPLENELİM'

Biliyoruz ki Önder Apo’ya karşı sürdürülen komplo uluslararasıdır. Başından beri bu tecrit ve izolasyon sistemini uluslararası güçler planladı ve uygulamaya koydu. Tutumlarıyla İmralı sisteminin sürmesine katkı sunmaya devam etmektedirler. Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırımcı savaş uluslararası güçlerin çıkarına gelmektedir. Ortadoğu süren çıkar politikalarında Türkiye’yi kullanabilmek için Kürt halkını feda etmektedirler.

KCDK-E olarak İmralı’da işlenen insanlık suçu ve disiplin cezalarına karşı seferberlik ruhuyla alanlara çıkarak Önder Apo’yu sahiplenmeye çağırıyoruz."