KCDK-E: Bayramda paylaşma ve dayanışmayı artıralım

Kurban bayramını kutlayan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Zalim, işgalci ve soykırımcı Türk devletine karşı ulusal birliğimizi her zamankinden daha fazla sahiplenmeliyiz” dedi.

Kurban bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Kurban Bayramı sebebiyle İslam aleminin, ezilen halkların, Kürt halkının, özgürlük için mücadele eden herkesin bayramını kutluyoruz. Bu bayramın barışa, huzura ve savaşsız bir yaşama vesile olmasını diliyoruz

Kurban Bayramı’nda muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirelim.

DAİŞ zihniyetli AKP-MHP faşizmi, halkımızın bayramlarını kutlamasına müsaade etmediği gibi saldırıları ile barışı ve kardeşliği engellemektedir. Sahtekar Erdoğan ve faşist AKP-MHP faşist hükümeti, katliamcı politikalarını bu mübarek Kurban Bayramı gününde de saldırılarını sürdürmektedir. Şengal, Güney Kürdistan ve Rojava olmak üzere tüm Kürdistan’da işgal saldırılarına devam etmektedir.

Zalim, işgalci ve soykırımcı Türk devletine karşı ulusal birliğimizi her zamankinden daha fazla sahiplenmeliyiz.

Din, ahlak ve hukuk tanımayan diktatör Erdoğan ve faşist AKP-MHP iktidarı halkımızın ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir.

Bayram vesilesiyle halkımız, bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını büyütmeli, başta Maxmur ve Şehba olmak üzere ülkede muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirmelidir.

Bu bayramın halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz.”