KCDK-E’den 10 Mayıs’ta düzenleyeceği basın açıklamasına katılım çağrısı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı 10 Mayıs günü Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek basın açıklamasına katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, şunları belirtti: “Sömürgeci Türk devletinin 24 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı işgal saldırısı bir soykırım saldırısıdır. Medya Savunma Alanlarına yönelik başlatılan kapsamlı işgal saldırısı Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi amaçlayan bir yönelimdir. Kürt halkının varlığına yönelik olan bu soykırımcı işgal saldırısı Kürdün bir ulus olarak imhasını hedeflemektedir. Kürt Özgürlük Hareketi tüm gücüyle Tüm Kürdistan’ı ve Kürt halkını koruma savaşı vermektedir.

Şu an Medya Savunma Alanları’nda süren bu direniş dört parça Kürdistan’ın savunulması, Kürt soykırımına dur deme mücadelesidir. Medya Savunma Alanları’na yapılan saldırı tüm Kürdistan halkının kazanımlarını yok etme ve Kürdistan’ı soykırıma uğratmayı hedeflenmektedir.

TC’NİN SOYKIRIM SALDIRILARINA KARŞI DİRENMEK ULUSAL VE İNSANİ BİR GÖREVDİR

Türk devletinin Avasin, Zap ve Metina saldırıların amacı tüm Kürdistan’ı soykırıma uğratmak ve işgal etmektir. Bu bir halkın varlık yokluk mücadelesi ile karşı karşıya olma durumudur. Kürt halkı bu soykırım-imha saldırılarını varlık-yokluk olarak görerek direniş göstermezse tarihin en acı sonuçlarıyla karşılaşabilir.  Bu acı tüm Kürdistan’a zulüm, asimilasyon, jenosit, soykırım ve katliam olarak yayılır. Bu nedenle yurtsever halkımız, toprağını ve kimliğini yüreğinde hisseden herkes direnişe ses vererek ve ayağa kalkarak karşı koyma görevi ile karşı karşıyayız.

10 Mayıs Pazartesi günü saat 16.30’da Breslauer Platz Köln / (HBF Arkası) Kürdistanlı ve Türkiyeli kurum ve aydınlarla işgal ve soykırıma karşı Her yer Avaşin, Her yer Zap, Her yer Metina!  ‘Dem Dema Azadiyeye’ sloganı ile  basın toplantısı yapacağız.  

KCDK-E olarak Avaşin, Zap ve Metina saldırıları tüm Kürdistan’a ve Kürt halkının kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunun bilinciyle seferber olmaya çağırıyoruz. TC’nin bu saldırılarına karşı çıkmak ulusal ve insani bir görevdir. Bu katliam ve işgal saldırılarına karşı sessiz kalmak onay vermek ve desteklemektir. Tüm Kürdistanlı, Türkiyeli kurum ve partilere, aydınlara sanatçılara TC’nin işgal saldırılarına karşı 10 Mayıs’ta yapacağımız basın toplantısına katılmaya davet ediyoruz.”