KCDK-E'den 9 Kasım'daki yürüyüşlere katılım çağrısı

KCDK-E, işgalci saldırılara karşı 9 Kasım'da tüm dünyada yapılacak yürüyüşlere aktif olarak katılmaya çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Türk devletinin işgalci saldırıları ve 9 Kasım'da yapılacak yürüyüşlere ilişkin bugün yazılı açıklamada bulundu.

'HALKLARIN DİRENİŞİ KOMPLOCULARI ENGELLİYOR'

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:
9 Ekim'de başlayan yeni komplo süreci sömürgeci faşist Türk devletin Rojava’ya saldırıları ve etnik temizlik jenosidi devam etmektedir. Rusya, ABD ve Türkiye’nin kirli ortaklığıyla bu işgal saldırılarının başlatıldığı herkesçe bilinmektedir. Yine bu saldılar karşısında uluslararası kurumlar ve güçlerin tutumları ve kendi oluşum ilkelerini ayaklar altına almaları da bu kirli politikaların sonucudur.
Başta Kürdistan halklarının ulusal duruşla ortaya koyduğu birleşik direniş ve tüm dünya halklarının küresel çapta ortak demokratik direnişi, bu komplocuların politikaları önünde büyük bir engel olmuştur

'TÜM İNSANLIK TEHDİT ALTINDA'

Rojava’ya yapılan saldırı sadece Kürdistan halkının tüm kazanımlarına ve değerlerine saldırı olmayıp, dünya insanlığın umudu olan kadın özgürlükçü kimliklerin ve inançların özgürlüğü ortak yaşam paradigmasına saldırıdır. Tüm dünya insanlığı bu saldırıyı kendi umuduna, insanlığın ortak yaşam değeri olan demokrasiye saldırı olduğunu görmüştür. Bu yüzden 5 kıtadan farklı görüş, inanç, renk, cins, dilden insanlık Kürdistan halkları ile birlikte ve omuz omuza direnişini kesintisiz bicimde sürdürmektedir. Bu dayanışma ve mücadele dünya tarihinin en büyük küresel demokrasi direnişi olmuştur.
Dünya ve Kürdistan tarihinde ilk defa Kürdistan’daki işgal saldırıları insanlığı özgürlüğe, eşitliğe, kısaca kendisine yapılan saldırı olarak görerek direnişi, sokak eylemleri, yazıları, sanatı ve şarkısıyla sahiplenmiştir. Bu onurun coşkusu, heyecanı, bu sahiplenme ve ortaklaşma tüm halkımıza, kurumlarımıza, yapılarımıza büyük bir sorumluluk ve tarihi misyon  yüklemektedir.

'İŞGAL SONLANANA KADAR MÜCADELE'

Tüm dünya halklarının ilk defa bir halk için biraya gelerek sahiplenme ve direniş yürütüyor olmaları, Kürdistan halkı için büyük bir onur olmaktadır. Bu tarihsel küresel dayanışma, Kürt halkını sürecin öncüsü ve yürütücüsü yapmaktadır. Bu büyük sahiplenmeye denk olarak Kürt halkı kendi mücadele tarihindeki direnişi esas alarak, işgali sonlandırana ve özgürlüğüne elde edene kadar mücadele edecektir. Çünkü özgürlüğün ve bir ulus olarak var olmanın olanağı her zamandan daha yakındır.
Onurumuzu korumamız, toprağımızı sahiplenmemiz, ulusal değerlerimizi korumamız ve direnişimizden yükseltmemizden geçmektedir. Tüm dünyanın bizim için direnişte olduğu bu süreçte, halkımız işgal sonlanana kadar kesintisiz eylemlerle ve halkların küresel sahiplenmesiyle bütünleşerek büyük kazanmanın onuru, heyecanı ve coşkusuyla seferber olacaktır. Bu sebeple mücadele kararlı bir direniş çizgisiyle günlük olarak kesintisiz biçimde sürdürülmelidir.

'9 KASIM YÜRÜYÜŞLERİNE KATILALIM'

KCDK-E olarak ulusal birlik ruhu ile günlerdir direnişte olan Kürdistan halkına, Rojava direnişini insanlık direnişi olarak gören küresel demokrasi hareketine, enternasyonalistlere, kadın, genç, aydın, sanatçı, demokrat, sol sosyalist, ekolojist, feminist, barış hareketlerine ve kişilere çağrımız; 9 Kasım'da tüm dünyada yapılacak yürüyüşlere aktif olarak katılalım."