KCDK-E’den bayram mesajı

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Ramazan Bayramı’nın “barış ve kardeşlik” içinde kutlanmasını isterken, 14 Mayıs seçimleri için seferber olmaya çağırdı.

Yazılı bir kutlama mesajı veren KCDK-E, “Ramazan Bayramı vesilesiyle, halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet dileklerimizi yineliyoruz” dedi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı:

“DAİŞ zihniyetli AKP-MHP faşist iktidarının, katliamcı politikaları, bayramları kutlamaya müsaade etmeyen soykırım saldırılarına rağmen halkımız Ramazan Bayramı’nda barış ve kardeşlik içinde kutlamalıdır.

Sahtekar Erdoğan ve hükûmeti yaklaşan seçimler ve yıkıma uğrattığı coğrafyada kirli saldırılarını devam ettirmektedir. Din, ahlak ve hukuk tanımayan diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarı halkımız ve demokrat muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir.

ULUSAL BİRLİK RUHUNU GÜÇLENDİRELİM

Bayram vesilesiyle halkımız, bayram ziyaretlerinde bulunarak birbirleriyle maddi ve manevi dayanışmasını büyütmeli, milyonları etkileyen, barınaksız bırakan deprem felaketi yüzünden canlarını kaybeden on binlerce insanın aileleri ve yaralılar için elinden gelen tüm imkanları seferber etmeye devam etmelidirler.

Kürdistan’ın tüm parçalarında muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu bu bayramda da güçlendirmeliyiz.

NEMRUT ERDOĞAN’I OYLARIMIZLA SANDIĞA GÖMELİM

Din, ahlak ve hukuk tanımayan Nemrut Erdoğan ve AKP-MHP faşist iktidarı halkımız ve tüm düzene muhalif kesimlerin direnişi karşısında kaybedecektir.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde yurtdışında aralıksız bir çalışma temposuyla seferber olarak bu köhnemiş baskıcı rejimi oylarımızla tarihin çöp tenekesine atalım.

Onurluca direnen, devlet karşısında diz çökmeyen, evleri yakılıp yıkılan halkımıza sahip çıkıp bayramda onları yalnız bırakmamalıyız. Maddi ve manevi dayanışmayı güçlendirmeli ve mücadeleyi büyütmeliyiz.

Bayram vesilesiyle tüm halkımızı ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirerek zalimlere karşı dimdik ayakta olmaya devam etmeliyiz.

KCDK-E olarak bu bayramın halkımıza ve mazlum insanlığa özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve adalet getirmesi dileğiyle, başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın bayramını kutluyoruz. Bu bayramın dayanışma ve paylaşımın artmasına vesile olmasını diliyoruz.”