KCDK-E’den direnişi yükseltme çağrısı

KCDK-E: Kürdistan halkı ve dostları Türk devletin saldırılarına karşı dünyanın her yerini eylem alanına çevirerek direnişi yükseltelim.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal’e yönelik düzenlediği hava saldırısına tepki gösteren KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bugün saat 17.00’da Avrupa, Kanada ve Avustralya’da yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Kürdistan halkı ve dostları Türk devletin saldırılarına karşı dünyanın her yerini eylem alanına çevirerek direnişi yükseltelim.

Soykırımcı Türk devleti, faşist AKP-MHP ittifakı tankı, topu, uçağı Kürdistan’ı işgal ve ilhak etmek için topyekün saldırılarına karşı topyekün direnişi her yerde yükseltelim.

Ortadoğu coğrafyasını ve Kürdistan’ı kana ve zulme boğmak isteyen bu barbar-işgalci Türk ordusuna ve diktatör Erdoğan’a karşı tüm insanlığı ayağa kalkmaya ve Kürdistan’ı savunmaya çağırıyoruz.

AKP-MHP faşizminin saldırılarına karşı uluslararası kurumların ve devletlerin sessizliği diktatör Erdoğan ve soykırımcı Türk devletine cesaret vermektedir. BM denetimindeki Maxmur Kampı ve Şengal’de Êzidî Kürtleri onlarca defa DAİŞ çeteleri eliyle saldırıya uğramıştır. Türk devletinin katliam siyasetini ses çıkarmayan ve sessiz duran uluslararası güçler soykırımcı Türk devletine cesaret vermektedir. Bu sessizlikleriyle suça ortak olmaktadırlar.

Kürt halkının büyük direnişi barbar DAİŞ çetelerini Kürdistan topraklarından gerileterek püskürtmüştür. Bu yenilgiyi yaşayan soykırımcı Türk devleti direniş karşısında hevesi kursağında kalmıştır. İşgalci Türk devlet şimdi de tüm gücüne seferber ederek Kürt soykırımı ve işgalini yapma amacına ulaşmak istemektedir.

Halkımız ve dostlarımız Türkiye’nin katliam politikalarını durdurmak ve dünyanın sessizliğine karşı eylemlerini uluslararası kurumlar, yerel, merkezi parlamentolar, ulusal basın kuruluşları ve etkin kurum ve merkezlerin önünde eylemlerini geliştirmelidir.

Tüm Avrupa, Kanada, Avusturalya olduğumuz her yerde ayağa kalkalım, halkımıza, değerlerimize, onurumuza ve ülkemize sahip çıkalım.

KCDK-E olarak başta Kürt halkı olmak üzere, tüm halkları, devrimci, demokrat, aydın, muhalif ve insanlıktan yana olan herkesi ayağa kalkmaya yapabilen yerler hemen ve 15 Haziran saat 17.00’de eşzamanlı tüm Avrupa, Kanada, Avusturalya eylemleri ile direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.”