KCDK-E’den saldırılara karşı sokağa çıkma çağrısı

Türk ordusu ve çetelerinin Til Rifat’ta 8’i çocuk 10 kişiyi katletmesi ve 10 kişiyi yaralamasına tepki gösteren KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “halkımızı ve tüm duyarlı kesimleri yarın saat 17:00’de tüm dünyada her yerde ayağa kalkmaya çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E şunları belirtti: “Bugün saat 14.00 sıralarında soykırımcı Türk devletinin işgalci ordusu tarafından Til Rifat ilçesinde yaşayan sivilleri doğrudan hedef alan top atışları sonucu yaşları 3 ile 15 yaş arasında 8 çocuk olmak üzere 10 kişiyi alçakça katletti.

Uluslararası güçlerin gözleri önünde soykırımcı katliamlarına devam eden işgalci Türk ordusu sivilleri özellikle hedef alarak kitle katliamı gerçekleştirmektedir.

Peşpeşe gerçekleştirilen sivil katliamlarda bir öncekinde 9 kişi hayatını kaybetmişti. Onlarca sivilde çeşitli şekillerde yara almıştır.

İşgalci Türk ordusunun gerçekleştirdiği bu bombardıman, soykırımcı Türk devleti ve çetelerinin vahşetini Kürt halkı üzerinde uygulanmasıdır. Halkımızın katliamını ve soykırımını hedefleyen bu vahşi sivil katliama karşı halkımızı duyarlı olmaya ve bu alçak saldırıya karşı tüm dünyada bulunduğumuz tüm alanlarda yarın (Salı günü) saat 17:00 itibariyle sokaklara inerek Türk devletinin barbar yüzünü teşhir etmeliyiz. Dünya kamuoyuna bu tür katliamlara karşı durmaya ve tavır almaya çağırmalıyız.

KCDK-E olarak halkımızı ve tüm duyarlı kesimleri yarın saat 17:00’de tüm dünyada her yerde ayağa kalkmaya çağırıyoruz.”