KCDK-E: Direnişi büyütelim, Kobanê'yi sahiplenelim

KCDK-E, Dünya Kobanê Günü'nü selamlayarak, "Direnişi yükselterek Kürdistan, Rojava ve Kobanê’yi sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bundan 7 yıl önce İnsanlık düşmanı DAİŞ, Ortadoğu halkları ve dünyadaki ezilen halklar İçin umut olmuş Rojava Devrimi’ni ve devrimin kazanımlarını yok etmek için Kobanê’ye saldırdı. Kobane’de Terör örgütü DAİŞ’e karşı Kürt kadınları ve gençliği yaşamları pahasına büyük bir direniş gerçekleştirdi. Bu direniş insanlık onurunu, özgür insanlığı koruma direnişidir. Kobanê direnişi kahramanlık destanlarının yazıldığı, insanüstü cesaretin ortaya konulduğu bir direniştir.  KCDK-E olarak, tüm insanlık için umut olan Kobanê`de   özgürlük, eşitlik direnişine katılan herkesi saygıyla, minnetle anıyoruz" denildi.
Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"133 gün süren Kobanê direnişine tüm dünya tanıklık etti. Yenilmez dedikleri DAİŞ’in Kobanê'de nasıl yenildiğini anlık olarak izlediler ve gördüler. Bu aynı zamanda DAİŞ’in yenilgisinin başlangıcı oldu.Tarihin akışı Kobanê zaferiyle değişti. İşte bu nedenle, devrimci, demokrat, ekolojist, kadin ve  barış hareketleri, aydınlar, yazarlar, Nobel Barış Ödülü sahipleri, akademisyenler, demokratik kitle örgütlerinin çağrısı ile 1 Kasım, 'Dünya Kobanê ile Dayanışma Günü' ilan edildi. 1 Kasım’da dünyanın dört bir tarafında enternasyonalist bir ruhla Kobani direnişini sahiplenmek ve dayanışmayı büyütmek için ayağa kalkan halkları selamlıyor, 1 Kasım Kobanê ile Dayanışma Günü'nü kutluyoruz.

'SON SÖZÜ DİRENENLER SÖYLEDİ'

Tüm ezilenler, yok sayılanlar, kadınlar, mücadele yürüten halklar İçin büyük bir moral ve umut oldu. 'son sözü her zaman direnenler söyler' sözünün doğruluğunun kanıtlandığı bu emsalsiz direniş insanlık tarihindeki onurlu yerini aldı. Siyasal islamcı AKP ve Erdoğan’ın geliştirdiği, destekledigi  DAİŞ’le komşu olma hayalleri suya düştü. Bu nedenle  diktatör Erdoğan, Kobanê'nin özgürleştiği 2014 yılından günümüze kadar, büyük intikam duygusuyla Kuzey Kürdistan'da kayyumlar, HDP’ye yönelik siyasi darbelerlerle, İmralı’da Reber Öcalan üzerindeki tecridi derinleştirerek Efrîn, Girespi işgali, Güney'de kimyasal silah kullanarak Kürdistan'daki işgal ve katliamı pervasız hale getirdi.
Bu saldırılar karşısında Kürdistan halkının ve dostlarının geliştirdiği direniş AKP-MHP faşist hükümetinin bu kirli politikalarını boşa çıkardığı gibi Türk devletinin siyasal, ekonomik, diplomatik, toplumsal krizlerini daha da derinleştirmiştir. Bu nedenle özgürleşmesinin 7. yılında Kurdistan, Rojava ve Kobanê’yi  daha fazla  sahiplenme ile Türkiye'nin işgal ve katliam politikalarını durdurup özgür, eşit, ortak yaşamı sağlayabiliriz.
KCDK-E olarak Kobanê Direniş ruhuyla 1 Kasım Dünya Kobanê Dayanışma gününü bir kez daha kutluyor, halkımızı, aydınları, sanatçıları, dostlarımızı, demokrasi güçlerini ve özgürlükten yana bütün insanları enternasyonel bir ruhla direnişi yükselterek Kürdistan, Rojava ve  Kobanê’yi  sahiplenmeye çağırıyoruz."