KCDK-E: Erdoğan'a karşı Cenevre sokaklarına!

KCDK-E, Cenevre'ye gelen Erdoğan'ı protesto için alanlara çıkmaya çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cenevre'deki foruma katılmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'ÇOCUK KATİLİ, KADIN DÜŞMANI!'

Açıklamada, "Çocuk katili, demokrasi ve kadın özgürlüğüne düşman, soykırımcı diktatör Erdoğan, 17-18 Aralık günleri BM Cenevre Ofisi’nde gerçekleşecek 1. Küresel Mülteci Forumu’na katılmak için Cenevre’ye geliyor" denildi.
"120 ülkenin resmi temsilcilerinin katılması beklenen toplantıya Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yaptığı yalanı gerekçesiyle katil Erdoğan’da katılacak" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'DAİŞ ZİHNİYETLİ DİKTATÖR'

"Türkiye’ye bir hapishaneye çeviren, demokrasi, özgürlük, kadın düşmanı diktatör Erdoğan kanıtlanmış bir diktatördür. Binlerce barış akademisyenini barış istediği için linç ettiren, hapse atan, ülkeyi terk etmeye zorlayan, yüzlerce gazete, televizyon, radyoyu yasaklayan, binlerce muhalif gazeteciye dava açan, yüzlercesini tutuklayan, sendikaları, insan hakları savunucularını, demokrat ve devrimcilere karşı en şiddetli faşist baskı politikalarını uygulayan bir diktatör. 6 milyon oy alan HDP’nin eş başkanlarını, milletvekillerini , belediye başkanlarını, 7 binin üzerinde Kürt siyasetçiyi tutuklayan, kendisi gibi düşünmeyen on binlerce insani mesleklerinden men eden, islerinde atan, kendisine biat etmeyen herkesi düşman ilan eden, tüm kirli politikaları devreye koyan bir diktatör. Türkiye ve Kuzey Kürdistanı baskı ve zulüm altında tutan, soykırımcı ve DAİŞ zihniyetli bir insanlık düşmanıdır diktatör Erdoğan. Kirli siyasetini dünyaya yayan, barbar çeteleri Şengal’de Ezidi Kürtleri, Irak’ta Asurileri, Rojava’da Kobani’ye saldırtarak kan döken bir diktatördür Erdoğan.

'İSVİÇRE HALKI ERDOĞAN’I İSTEMİYOR'

Kuzey-Doğu Suriye’9 Ekim’den beri Kürt kanı döken, sivilleri ve çocukları katleden DAİŞ’in şefi Erdoğan’a karşı İsviçre günlerdir protestolar düzenliyor. Başta İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılar, dostları ve insanlıktan yana olan herkes katil Erdoğan’a karşı büyük bir protestolarla insanlığı sahiplenmeye çağırıyoruz.
Ortadoğu halklarının ve dünyanın başına bela Erdoğan’ın gerçekleştirdiği işgal ve Kürt ve bölge halkların soykırımına karşı etkili bir tepki koyamayan ve sessiz kalan BM ve diğer uluslararası güçler, insanlık düşmanı diktatör Erdoğan’ı davet etmekle Kürt, Asuri, Arap, Alevi, Ezidi, Hristiyan, kadın, çocuk katliamı ve soykırımını yapan bu katili cesaretlendirdiklerini bilmelidirler.
İsviçre halkı, aydınları, demokratları, insanlıktan yana tüm kesimler ve Kürtler bu eli kanlı katilin Cenevre’ye gelmemesini, bu ziyaretin insanlık adına bir utanç olduğunu için diktatörün gelişine karşı çıkmalıdırlar.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan Kürt soykırımı, sivillerin hedeflendiği katliamlar ve daha 2 hafta önce alçakça katledilen 8 çocuğun kanı yerdeyken Avrupa halklarının bu eli kanlı diktatöre karşı durması barış ve demokrasi için protestolar amacıyla meydanlara inmeye çağırıyoruz. Başta BM olmak üzere uluslararası güçler ve kurumları bu  iki yüzlü politikalarını terk ederek çağımız diktatör katil Erdoğan’ı işlediği insanlık suçlarından dolayı uluslararası mahkemelerde yargılayarak insanlığı ve insanlık değerlerini sahiplenmelidir.

'MEYDANLARDAYIZ'

17-18 Aralık günleri BM Cenevre Ofisi’nde gerçekleşecek toplantı öncesinde ve esnasında biz Kürtler, dostları, insanlıktan yan olan herkes ve demokrasi geleneğine sahip İsviçre halkı meydanlarda olacağız. Hep bir ağızdan katil Erdoğan defol, çocuk katili Erdoğan, Faşist diktatör Erdoğan, DAİŞ şefi barbar Erdoğan hoş gelmedin sloganlarıyla diktatörün gelişine karşı alanlarda olacağız."
KCDK-E, açıklamasının sonunda, "Halkımızı eli kanlı çocuk katili diktatör Erdoğan’ı teşhir etmek için 17-18 Aralık günleri Cenevre sokaklarında demokratik tepkimizi göstermeye çağırıyoruz" mesajını verdi.